Donald Trump'ı 'kaçık' Taksi Şoförü'ne benzetti

Robert De Niro, Donald Trump'ı 1976 yılında canlandırdığı taksi şöförüne benzetti. De Niro, politikacı için 'Saçma konuşuyor' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 22. Saraybosna Film Festivali kapsamında Saraybosna'nın Kalbi Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü alan Robert De Niro, festivalin açılış törenine katıldı. Törenin ardından De Niro'nun ünlü filmi 1976 yapımı Taksi Şöförü'nün 40.yılı için düzenlenmiş versiyonunun gösterimini de sunan ünlü aktör, gösterimin ardından kendisine filmle ilgili sorulan soruları yanıtladı.

Sputnik'in haberine göre moderatörün, canlandırdığı Travis Bickle karakterinin ruhsal hastalığı hakkında daha detaylı bilgi vermesini istemesi üzerine De Niro "Bu konuda aklımdan ilk geçen isim Donald Trump oluyor" şeklinde söze giriş yapınca salonda büyük bir alkış koptu.

GÜNÜMÜZÜ ANIMSATIYOR

73 yaşındaki De Niro sözlerine şöyle devam etti: "Seçim kampanyası boyunca söylediği her şey tamamen çılgınca, saçma şeyler. O tam bir kaçık. Donald Trump gibi insanlar asla bulundukları mevkide olmamalılar. Bu yüzden Tanrı bize yardım etsin. Bildiğiniz gibi Bickle filmin sonunda yeniden taksi şoförlüğüne dönüyor ve hatta ödül de alıyor. Bu da biraz günümüzü anımsatıyor bana."

Taxi Driver--(None) Yönetmenliğini Martin Scorsese'nin üstlendiği 1976 tarihli Taxi Driver'da Robert de Niro'ya başrolde Cybill Shepherd, Jodie Foster ve Harvey Keitel eşlik etmişti.

220'DEN FAZLA FİLM YARIŞIYOR

Bosna Hersek'te yaşanan savaşın izlerini silmek ve Saraybosna'yı yeniden kültür ve sanatın adresi yapmak amacıyla düzenlenen 22. Saraybosna Film Festivali (SFF)'nde ödül alan De Niro, Saraybosna'yı her zaman hatırlayacağını belirterek, "En zor zamanlarda, büyük bir cesaret örneği gösteren dünya üzerinde başka bir şehrin olmadığını düşünüyorum" dedi.

3 bin davetlinin katıldığı bu seneki festivalde farklı kategorilerde 220'den fazla film yarışıyor.