Son Efsane bomontiada avlusunda

Stephen Frears imzalı Son Efsane (The Program), 17 Ağustos akşamı saat 21.30’da bomontiada avluda seyirciyle buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - “Açık Havada Başka Sinema” kapsamında gösterilecek olan Stephen Frears imzalı Son Efsane (The Program), üst üste 7 kez kazandığı Fransa Bisiklet Turu şampiyonluğuyla dünyaca ünlenen ve yıllar sonra doping kullandığını itiraf eden Lance Armstrong'un skandallarla dolu gerçek öyküsünü anlatıyor.

TRAINSPOTTING'İN SENARİSTİ YAZDI

Kanseri yendikten sonra kazandığı başarılar ile son yılların en popüler figürlerinden biri olan Armstrong’un şöhret basamaklarındaki yükselişini ve düşüşünü anlatan filmin senaryosunu “Trainspotting”in senaristi John Hodge, yapımcılığını ise “Philomena” ve “The Theory of Everything”in yapımcıları üstleniyor. Armstrong'u Ben Foster'ın canlandırdığı filmde Chris O'Dowd, Guillaume Canet ve Dustin Hoffman da rol alıyor.

18 YILI GERİDE BIRAKAN GRUP

Bu arada bomontiada, 19 Ağustos Cuma akşamı da Türkiye'nin en uzun soluklu blues gruplarından Bluesaint Blues Band’in performansına ev sahipliği yapıyor. Grup, 18 yılı geride bırakırken, rock n’roll ve swinglerle süslü, temelde 1920'lerin delta köklerinden 90’ların modern yorumlarına uzanan geniş repertuvarıyla bomontiada avluda sahne alacak.