En eski nekropol Antandros'da

Altınoluk'taki Antik Kent kazısı 16'ncı sezonda... Kazı başkanı Prof. Polat, "Bu alan, Batı Anadolu'nun en önemli nekropollerinden birisidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Mahallesi'ndeki Antandros Antik Kenti'nde 16'ncı sezon kazıları başladı. Ege Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Gürcan Polat'ın başkanlığında, İstanbul, Ankara ve Trakya Üniversitesi'nden öğretim üyeleri ve öğrencilerin de sürdürdüğü kazılarda yeni bulgulara rastlanması planlanıyor.

1643_de

'BATI ANADOLU'NUN EN ÖNEMLİ NEKROPOLÜ'

Kazı Başkanı Polat, 2000 yılında başlayan çalışmalarının 16'ncı sezonla devam ettiğini belirterek, 2013 yılı kazı döneminde, ilk çalışma alanı olarak nekropol (mezarlık) sektörünü belirlediklerini söyledi. Polat, "Kazının ilk yılından itibaren çalışılan bu alan, Batı Anadolu'nun en önemli nekropollerinden birisidir. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda ortaya çıkarılan en erken gömü M.Ö. 8'inci yüzyıla ait olup, aynı zamanda nekropol alanının ilk kullanım evresini de oluşturmaktadır. Nekropol, M.Ö. 8'inci yüzyıldan, M.Ö. 1'inci yüzyıla kadar kesintisiz olarak kullanılmış olup, bu özelliği ile Batı Anadolu'da bir örneği daha bulunmamaktadır. Ayrıca nekropol alanında izlerine rastlanan Antandros- Gargara (Küçükkuyu) antik kentlerini birbirine bağlayan yolun bir bölümünün daha ortaya çıkarılması hedeflenmektedir. Ayrıca bu alanda yapılacak jeofizik çalışmalarla yolun gidiş güzergahı ve nekropolün yayılım alanı tespit edilmeye çalışılacak" dedi. Polat, 25 kişilik bilimsel ekip, 15 kişilikte işçi ekibiyle toplam 40 kişilik kazı ekibiyle süren çalışmaların 10 Eylül'de sona ereceğini kaydetti. (DHA)