Game of Thrones'un savaş sahneleri nasıl çekiliyor?

Game of Thrones, 2011'den bu yana ekranların en çok konuşulan yapımlarından... Popüler diziyle ilgili gelen sürpriz görüntüler, savaş sahnelerinin nasıl çekildiğini gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - George R. R. Martin'in epik fantezi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı'ndan uyarlanan Game of Thrones (Taht Oyunları), ekran serüveninde beş yılı geride bıraktı. Tüm dünyada milyonlarca takipçisi bulunan dizinin savaş sahneleri ise her zaman merak konusu oldu.

Kuzey İrlanda, Malta, Hırvatistan, İzlanda ve Fas'taki mekanlar ile Belfast'taki bir stüdyoda çekilen dizi tahmin edeceğiniz gibi bolca özel efekt çalışması içeriyor.

TV serisinin sayısız özel efekt projesini üstlenen iki ayrı mecra, Mackevision ve Rising Sun Pictures, iki özel videoyu hikayenin hayranları için paylaştı. Rising Sun'ın sunduğu videoda, King's Landing'in bilgisayar desteği ile nasıl gerçeğe dönüştürüldüğünü görüyoruz. Hatta şimdiye kadar defalarca kez karşımıza çıkan büyük kalabalıkların, çoğunlukla özel efektler sayesinde olduğunu öğreniyoruz.

Bununla birlikte altıncı sezonun çok konuşulan final bölümünün nasıl çekildiği de görülüyor.