Cumhuriyetçiler Game of Thrones'u izlemiyor

Amerika’da başkanlık öncesim anketleri alışkanlıkları da gözler önüne seriyor. Sonuçlara göre Cumhuriyetçiler bazı dizilere mesafeli yaklaşıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesi anketler de yayınlanma devam ediyor. Clinton ve Trump arasındaki büyük yarışı farklı bir bakış açısıyla analiz etmek isteyen E-Score, izleyicilerden favori dizilerini seçmelerini istediği bir anket gerçekleştirdi. Anket bir yandan tahmin edilebilir sonuçlar içerirken öte yandan da oldukça şaşırtıcı.

Birgün gazetesinin haberine göre Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasındaki yarış Clinton ve Trump kanadı üzerinden hızla ilerlerken, iki farklı kesimin geliştirdiği izleme alışkanlıklarının değişkenliği de ankete yansıyor. Sonuçlara göre Demokratların favori dizisi Game of Thrones olduğu halde Cumhuriyetçilerin ilk 10’unda diziye yer yok. Cumhuriyetçilerin ilk sırasında ise Supernatural yer alıyor. Oldukça değişkenlik gösteren bu dizi seçimleri, iki siyasi kitle için bazı öngörülebilir çıkarımlar yapmaya olanak tanıyor.

FARKLI IRKLAR, GÜÇLÜ KADINLAR

Oylamaya katılan Demokratların izleme alışkanlıklarını tercih ettikleri dizilere göre birkaç anahtar kelimeyle tanımlamak gerekirse, keskin, seksi, heyecanlı, özdeşim kurulabilen diziler olarak altı çizilebilir. Yanı sıra Demokratların verdiği yanıtlara göre oluşturulan listede ilk sıralarda yer alan The Haves and the Have Not, How to Get Away with Murder ve Empire dizileri incelendiğinde ortaya çıkan manzara, Demokratların farklı ırkların ve etnik kökenlerin temsillerine önem verirken, güçlü kadın başrollerini de sevdiği yönünde.

KENDİSİNE SUNULANI KABUL EDİYORLAR

Cumhuriyetçi kesimin izlediği dizilerde ise göze çarpan unsurlar, daha çok aile dostu olarak tanımlanabilecek dizilerin tercih ediliyor oluşu, eğlenceli ve en önemlisi iyi-kötünün keskin çizgilerle ayrılıyor oluşu. Supernatural, Arrow, The Flash gibi diziler Cumhuriyetçilerin yoğun ilgi gösterdiği iyi-kötü mücadelesine geniş ölçüde yer veriyor. İyi ve kötüye izleyicinin kendi yorumlarıyla karar vermediği, aksine yapımcılar tarafından dikte edilebildiği bu keskin ayrımlara yer veren diziler Amerika’da Cumhuriyetçi kesimin kendisine sunulanı kabul etmeye meyilli olduğu konusunda bazı ipuçları sunuyor. Cumhuriyetçilerin diziyi tercih etmemelerinin sebepleri büyük olasılıkla bir aile dizisi olmaktan uzak, iyi ve kötünün iç içe geçebiliyor oluşu olarak yorumlanabilir.