Selda Bağcan Wiltshire'da sahneye çıkıyor

Önce İspanya’da Primavera Sound 2016'da, ardından Polonya’nın Krakow şehrinde konserler veren Selda Bağcan şimdi de Wiltshire’daki Charlton Park’ta sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rock müziğin usta isimlerinden Peter Gabriel’in önderliğinde kurulan WOMAD (World of Music, Arts and Dance) Festivali, bu yıl 28-31 Temmuz tarihleri arasında İngiltere'nin Wiltshire şehrinde gerçekleştiriliyor.

Festivalde Selda Bağcan'ın İsrailli rock grubu Boom Pam ile birlikte sahne alacak. Bağcan; “İnce İnce”, “Yaz Gazeteci”, “Yaylalar”, “Mehmet Emmi” gibi dünyada hit olmuş ve çeşitli dillere çevrilmiş şarkılarını seslendireceği açıklandı.

İKİNCİSİNİ HAZIRLIYOR

Geçtiğimiz aylarda İspanya’da Primavera Sound 2016’da ve Polonya’nın Krakow şehrinde konserler veren Selda Bağcan’ın '40 Yılın 40 Şarkısı' albümünün ikincisi için çalışmalarını da sürdürdüğü açıklandı.

Bağcan, ABD’de The Times gazetesinde yayınlanan 'Dünya Müziğinde Yaşayan Efsane ve Tarihi Kadın Şarkıcılar' listesindeki 81 ismin arasına 'Efsane Anadolu Şarkıcısı' olarak gösterilmiş, İngiliz Rolling Stones dergisinin hazırladığı '100 Yılın En İyi 100 Kadın Vokali' arasında yer almıştı.(DHA)