Yılın Avrupa Filmi Toni Erdmann oldu

Bu yıl jüri başkanlığını Yeşim Ustaoğlu’nun üstlendiği Palic Avrupa Filmleri Festivali’nin en iyi filmi Maren Ade’nin yönettiği “Toni Erdmann” oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  2016 Palic Avrupa Filmleri Festivali’nin en iyisi Maren Ade’nin yönettiği “Toni Erdmann” olurken jürinin En İyi Yönetmen kararı ise “Graduation” ile Cannes’da da aynı ödüle uzanan Cristian Mungiu’dan yana oldu. Sırbistan’ın Palic şehrinde düzenlenen ve Avrupa’nın geleceğine işaret eden filmleri buluşturan 23. Palic Avrupa Filmleri Festivali'nde 15 film yarıştı.

BİR BABA İLİ KIZININ HİKAYESİ

Festivalde “Yılın Avrupa Filmi” Maren Ade’nin yönettiği “Toni Erdmann” seçildi. Türkiyeli yönetmen Yeşim Ustaoğlu’nun başkanlığını yaptığı ve Sırp yönetmen Stefan Arsenijević, Estonyalı yapımcı Riina Sildos, Alman oyuncu Michaela Kezele ve Litvanyalı oyuncu Aistė Diržiūtė’den oluşan jüri, gerekçesinde; “‘Toni Erdmann’, bir baba ve kızın hikâyesini, başarı odaklı yaşanan ve insanların birbirine yabancılaştığı modern dünyamızda mizah ve taze bir yenilikle anlatıyor” dedi.

Festivalde En İyi Yönetmen Ödülü, “Graduation” filmiyle Cristian Mungiu’ya giderken, Jüri Özel Mansiyonu Miloš Radović’in “Traindriver Fairytale” ve Tomasz Wasilewski’nin “United States of Love” filmleri arasında paylaştırıldı.