Rauf'un platonik aşkı ödüle doymuyor

66. Berlin Film Festivali'nde övgüyle karşılanan Barış Kaya ile Soner Caner imzalı Rauf filmi ödüle doymuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Yarıştığı 12 uluslararası film festivalinin 7’sinde 9 ödüle layık görülen Rauf, 17 uluslararası festivale daha özel davet aldı. Film ayrıca Avrupa Film Akademisi’nin düzenlediği ‘Genç İzleyici Ödülleri’ organizasyonunda aday gösterilen 3 filmden biri olarak Avrupa’nın 25 ülkesinde izleyicilerle buluştu.

52’inci Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ‘Work In Progress’ dalında ödüle layık görülen Rauf, ayrıca Asya Pasifik Film Ödülleri (APSA) için aday adayı olarak seçildi.

KÜÇÜK AŞIĞIN BÜYÜK SINAVI

9 yaşındaki küçük Rauf'un, kendisini ustasının 20 yaşındaki kızına karşı duyduğu büyük platonik aşkı sayesinde hayatı öğrenmeye başlamasını konu ediniyor.

Yüzlerce film arasında son 6’ya kalarak dünyanın en prestijli film festivalleri arasında gösterilen 66. Berlin Film Festivali’nde yarışmaya hak kazanan yapımın başrollerini Alen Hüseyin Gürsoy, Yavuz Gürbüz, Şeyda Sözüer, Veli Ubic ve Muhammed Ubic paylaşıyor.

Film, 20. Sofya Uluslararası Film Festivali, 56. Zlin Uluslararası Çocuk Ve Gençlik Festivali Zlin, Kikife Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali, Kırmızı Lale Film Festivali ve Imagineindia Uluslararası Film Festivali olmak üzere pek çok başarılı festivalden ödülle döndü.

Rauf, 14 Ekim 2016 tarihinde ülkemizde vizyona girecek.

Etiketler film sinema ödül Rauf