George R.R Martin 'büyük sırrı' 14 yıl önce açıklamış

Game of Thrones serinin yazarı George R.R Martin'in yıllar önce Jon Snow'la ilgili çok merak edilen bir soruyu yanıtladığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Game of Thrones'la ilgili sosyal medyada çıkan teorilere neredeyse her gün bir yenisi eklenirken en popüler teorisi (R+L=J) sezon finali ile doğrulandı.

NTV'de yayınlanan habere göre bundan tam 14 yıl önce serinin yazarı George R.R Martin'in bu sırrı dolaylı yoldan da olsa ifşa ettiği ortaya çıktı.

Yazar, 28 Şubat 2002'de bir hayranının Jon Snow'un adını kim koydu sorusuna şu yanıtı vermiş:

"Anneler çocuklarının adını doğmadan önce, doğum sırasında ya da ölmeden hemen önce koyabilir. Dany'nin adı annesi tarafından konuldu. Tyrion'nun adını babası koydu. Jon'un ismine ise Ned karar verdi."

Yıllar önce yazılan bu cevabı mercek altına alan sosyal medya kullanıcıları Martin'in diğer iki ismin ebeveynlerinden 'anne' ve 'baba' olarak bahseden Martin'in sadece Ned ifadesini kullanmasını yıllar önce verilmiş bir ipucu olarak değerlendirdi.

BABASI DEĞİL DAYISI ÇIKTI

Dizinin 6. sezon finalinde Bran'ın Tower of Joy'a yeniden yolculuk etmesi ile geçmişteki gizem çözülmüş, ölüm döşeğindeki Lyanna Stark, Rhaegar Targaryen'dan olan oğlunu (Jon Snow) kardeşi Ned'e teslim etmiş ve koruması için ona söz verdirmişti. Başka bir deyişle Ned Stark'ın Jon Snow'un babası değil dayısı olduğu ortaya çıkmıştı.