Stephen King'in palyaçosu bu kez beyazperdede

Korku gerilim romanlarının dünyaca ünlü yazarı Stephen King’in en popüler kitaplarından IT (O) bu kez beyazperdeye uyarlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen Andy Muschietti Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafla Stephen King'in 'IT' filminin çekimlerine başladıklarını resmi olarak duyurdu.

King'in korku gerilim türü romanından uyarlanan 'IT', 1990 yılında palyaço Pennywise rolünde Tim Curry'nin oynadığı iki bölümlük bir televizyon uyarlaması yapılmıştı.

DEHŞETİN HÜKÜM SÜRDÜĞÜ KASABA

Ekrana geldiğinde kitabın hayranları tarafından zaman zaman eleştirilerle karşılaşan yapımda olaylar 1960’larda Maine’deki küçük bir kasabada geçer. Kasabada sadece uyumsuz bir grup çocuğun fark edip üzerine gittikleri ve tüm benlikleriyle yaşadıkları bir dehşet hükmeder. Şehrin çocuklarını, sokak mazgallarından dışarı uzanan, palyaço şekline bürünmüş, açıklanamaz bir dehşet tek tek avlamaktadır. Pennywise ismini verdikleri bu yaratıkla yüzleşmiş ve bir şekilde hayatta kalmış altı oğlan ve bir kız çocuğu kendilerine Şanslı Yedili ismini takmışlardır. On yıllar sonra Pennywise hortladığında, şimdi 40 yaşlarında olan ve ABD’nin değişik yerlerine dağılmış yaşayan yedili, tekrar bir araya gelir. Dehşetle yüzleşip onu yenebilmeleri için kendi geçmişleriyle de yüzleşmeleri gerekecektir.

2017'DE VİZYONDA

Yeniden çekimlerine başlanan filmin, 8 Eylül 2017 tarihinde Amerika'da vizyona girmesi bekleniyor.