Ferzan Özpetek: Hayatımızı kapatmayacağız

Roma Türk Film Festivali’nin galasında konuşan Ferzan Özpetek, büyük bir acıya rağmen etkinlikleri sürdürme kararı aldıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 5’incisi düzenlenen Roma Türk Film Festivali’nin galası, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıların gölgesinde kaldı.

İtalya’da yaşayan Yönetmen-Senarist Ferzan Özpetek’in Onursal Başkanı olduğu festival, başrollerinde Meryem Uzerli, Ozan Güven, Bora Akkaş ve Belçim Bilgin'in yer aldığı Ozan Açıktan'ın "Annemin Yarası" filmi ile perdelerini açtı.

ŞENER ŞEN KATILMADI

“Onur Ödülü” verilmesi planlanan Türk sinemasının usta oyuncusu Şener Şen ile Annemin Yarası’nın oyuncuları ve yönetmeni ve bazı diğer konuklar açılışa katılmadı.

'İPTAL ETMEK İSTEDİK'

Festivale ilişkin açıklama yapan Ferzan Özpetek, “Bu 5. sene, çok hoş giden bir festival. Bu sene yapmak istemedik, iptal etmek istedik. Öyle bir karar aldık. Sonra Türkiye'den gelecek oyuncularla, yönetmenlerle, bakanlıkla hep birlikte düşündük. İtalyanların çok merakla Türk filmlerini izlemek için beklediği bir festival. Böyle bir olayın amacı zaten bize hiçbir şey yaptırmamak, hayatımızı kapatmak. Hepimizin büyük acısı var" dedi.

'3 SAAT UYUYABİLİYORUM'

Aklına yaşananlar geldiği için gece sadece 3 saat uyuyabildiğini anlatan Özpetek, bunu kaldırmanın çok zor olduğunu da ekleyerek, bu festivali inat olsun diye yapmadıklarının altını çizdi. Herkesin içinde çok öfke olduğunu dile getiren Özpetek, “O üzüntü öfkeye, kızgınlığa dönüştü. O yüzden ben ‘yapalım, İtalyanlara filmlerimizi gösterelim’ dedim. Ama uzun bir süre hayatımızda bayramlar olmayacak. Yakında bir bayramımız da geliyor. Şeker bayramı geliyor. Ama bayramlar olmayacak hayatımızda uzun bir süre. Ben öyle görüyorum. Yani her şeyin ölçüsü değişiyor kafamızda. Onu başardılar, ama bize bir şey yaptırtmamayı başaramayacaklar. Hayat devam ediyor, hayat devam edecek de. Bilincimiz hayatını kaybedenlerle" diye sözlerini sürdürdü.

3 TEMMUZ'A KADAR SÜRECEK

Roma'nın Villa Borghese Bahçeleri’nin içindeki Casa Del Cinema salonlarının ev sahipliği yapacağı festival, 30 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlik boyunca Muhsin Bey, Kalandar Soğuğu, Sarmaşık, Ali Baba ve Yedi Cüceler, Abluka, Sivas ile Baskın: Karabasan filmleri gösterilecek.