Cobain'in çizimleri gün ışığına çıkıyor

Ölümünün ardından adına en çok yeni işler yapılan sanatçılardan biri olan Kurt Cobain’in bilinmeyen eserleri ilk kez bir araya getiriliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1994 yılında öldüğünde geriye şarkılarının yanı sıra yaptığı yağlı boya tablolar ve kara kalem çalışmaları da bırakan Kurt Cobain'in eserleri ilk kez gün ışığına çıkıyor.

Courtney Love tarfından mirasını yönetmekle görevlendirilen Jampol Artist Management’tan Jeff Jampol’un yaptığı açıklamaya göre, bir araya getirilecek çalışmalar arasında yağlı boya tablolardan kara kalem çalışmalara kadar çok sayıda parça var ve eserlerin bir kısmı ise ilk defa gün yüzüne çıkacak.

Evrensel'in haberine göre Jim Morrison ve Janis Joplin gibi hayata erken veda eden bazı isimlerin de miras temsilcisi olan firma, dünyayı dolaşması planlanan serginin ne zaman hazır olacağı hakkında henüz bir bilgi vermedi.

Kurt Cobain’in kızı Francis Bean de geçen yıl, ilk prodüktörlük denemesi olan “Montage of Heck” adlı dokümanter filmi Brett Morgen ile birlikte çekmiş, yapımda 27 yaşında ölen babasına ait ilk defa ortaya çıkan ses ve görüntü kayıtları kullanılmıştı.cobain cizim