Adana'da en iyi filme 350 bin TL

23. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na başvurular başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 19-25 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ile birlikte Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması için son başvuru tarihi 29 Temmuz 2016 olarak açıklandı. “Adana” konulu senaryo yarışmasına ise 5 Ağustos 2016’ya kadar başvurulabilecek.

9 DALDA 843 BİN TL

Festival kapsamındaki yarışmalarda toplam 843 bin TL ödül dağıtılacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında ‘En İyi Film’ seçilen eser 350 bin TL alacak. Yarışmada ayrıca Yılmaz Güney Ödülü, Adana İzleyici Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo Ödülü, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Müzik Ödülü, En İyi Oyuncu dalları ve En İyi Kurgu dallarında da ödüller verilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde dünya festivallerinden ödül almış seçkin filmler izleyici ile buluşacak. “Dünya Sineması Prömiyerleri”, “Akdeniz Ülkeleri Film Seçkisi”, “Bir Ülke Sineması” gibi bölümlerin yanı sıra özel gösterimler, söyleşiler, atölye çalışmaları, konserler, sokak etkinlikleri ve sergiler de festival programında yer alacak.