Gezilmesi en zor sergi

10 Ekim Ankara Katliamı’nda en ağır kayıplardan birini yaşayan Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), katledilen 14 BTS'linin anısına, "Hatırladığın kadar güçlü, unuttuğun kadar suçlusun Unutma" adlı bir fotoğraf sergisi açtı.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Akarsu Çelik

DUVAR -  Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen sergi, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği ile AFSAD Toplumcu Gerçekçi Belgesel Fotoğrafçılar Atölyesi'nin katkılarıyla hazırlandı.

14 BTS'Lİ HAYATINI KAYBETTİ

KESK, DİSK, TMMOB , TTB, HDP ve çok sayıda sivil toplum örgütünün katılımıyla 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da düzenlenen "Barış Mitingi"ne IŞİD, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül bombalı intihar saldırısını gerçekleştirmiş, kortejlerin buluşma yeri olan Ankara Garı'nın önünde art arda iki bombanın patlaması sonucu aralarında iki saldırganın da olduğu 107 kişi hayatını kaybetmiş yüzlerce kişi yaralanmıştı. Patlamanın gerçekleştiği noktanın çok yakınında bulunan Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) kortejinden sağ hatta sağlam kalan insan sayısı çok azdı. Bir üyenin eşi, bir üyenin de 9 yaşındaki oğlu Veysel Atılgan dahil olmak üzere 14 BTS'li hayatını kaybetti, 19 BTS'li de yaralandı.

FOTOĞRAF VE ŞİİRLERLE O ANLAR

Her ayın 10'unda gerçekleşen anma töreni bu kez farklı geçti. Katliamın 8'inci ayında BTS, Konur Sokak'ta bulunan Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin ev sahipliğinde bir fotoğraf sergisi açtı. Açılışa katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri, yakınları, katliamdan yaralı olarak kurtulanların yanı sıra CHP milletvekili Veli Ağbaba ile bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka da katıldı.

Bir hafta boyunca gezilebilecek sergide, katliamın vahşetini gözler önüne seren fotoğraflara metinler ve şiirler eşlik ediyor.ankara sergi