Damien Rice'tan İstanbul konseri

Günümüzün yıldızı parlayan sanatçılarından Damien Rice, sevilen şarkılarını 29 Temmuz'da İstanbul'da seslendirecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şarkıcı/şarkı sözü yazarları listesinde ismini zirvede görebileceğimiz İrlandalı sanatçı, Juniper isimli grubuyla müzik kariyerine başladı.

Rice, şiirsel şarkı sözleri ve duru sesinin gücüne daha çarpıcı bir şekilde tanıklık ettiğimiz solo kariyerine ise 2002 tarihli ilk albümü O'yla başladı. The Blower's Daughter, Volcano ve Cannonball gibi hit şarkılarla büyük bir hayran kitlesi edinen Damien Rice, dünyanın en önemli müzik festivallerinde sahne aldı. Şarkıları birçok film ve dizinin soundtrack'inde tercih edildi.

O'nun 4 yıl sonrasında, 2006 yılında yayınlanan ikinci albüm 9, ilk albümün başarısını devam ettirdi. Folk temelli birbirinden etkileyici şarkıların yer aldığı 9'ın ardından 8 yıl boyunca sessizliğini koruyan İrlandalı sanatçı, 2014'te yılın en iyi albümlerinden biri olarak tanımlanacak My Favourite Faded Fantasy'le geri döndü.

Rick Rubin'in prodüktörlüğünü üstlendiği bu geri dönüş, bizlere My Favourite Faded Fantasy, I Don't Want To Change You ve The Greatest Bastard gibi Damien Rice'a özgü dinamiklere sahip şarkıları sundu.

Rice, kendi solo kariyeri dışında birçok önemli iş birliğine de ismini yazdırdı. Fransız sanatçı/aktris/şarkıcı Melanie Laurent'ın ilk albümü En t'attendant'taki 5 şarkıda Rice'ın imzasını görebilirsiniz.