Efsanenin eserleri müzayedede

3 Haziran'da hayatını kaybeden Muhammed Ali'nin beş eseri müzayedeye çıkarılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Resme olan ilgisiyle de bilinen efsane boksör Muhammed Ali, bu kez beş eserinin müzayedeye çıkacak olmasıyla gündeme geldi.

15 Haziran’da New York’ta bulunan Ro Gallery tarafından düzenlenecek müzayedede satışa sunulacak olan eserler 1979 tarihli. Milliyet'in haberine göre sanatçının karışık teknikle ürettiği eserlerinde cesur, mizahi ve karikatüre yakın bir tarzı olduğu göze çarpıyor.

Let My People Go’ ve ‘Guiding Light’ eserlerinde Müslümanlığa bakışını ve boks ringindeki sahneleri çizen sanatçının eserleri oldukça kişisel olarak değerlendiriliyor. Muhammed Ali, eserlerinde hayatı boyunca uğruna savaştığı değerleri naif bir tarzda ifade ediyor.

Galerinin eserlerin satışını Muhammed Ali’nin ölümünden önce planlamaya başladığı vurgulanıyor. Müzayede, New York’un gece hayatının tanınmış isimlerinden, Studio 54 döneminin tanınmış ismi, oyuncu Baird Jones’un mal varlığının satışı kapsamında düzenleniyor.ali

2010’da Muhammed Ali’nin bir eseri 2 bin 900 dolara satılmıştı. Bu kez ise eserler 400 dolarla 2 bin dolar arasında değişen fiyatlara satılacak. Konuyla ilgili olarak galeri, “Eserlerin ucuz fiyata satılması ve gerçek evlerini bulmalarını istiyoruz” açıklamasında bulundu.