Muhalif grafiti sanatçısı kimliğini açıklıyor

Gizemli grafiti sanatçısı Banksy'nin kimliğini açıklamaya hazırlandığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın çeşitli bölgelerindeki grafitilerinin yanı sıra 10 yılı aşkın süredir gizlemeyi başardığı kimliği ile de adından sıkça söz ettiren İngiliz grafiti sanatçısı Banksy'nin kimliği sonunda belli olabilir. Zira yeni bir iddiaya göre Banksy kimliğini açıklamaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl İngiltere’nin güneyinde yer alan terk edilmiş tatil bölgesi Weston-super-Mare üzerine kurulan Dismaland, distopya parkını açan Banksy, South Bank Sky Arts Awards’ta görsel sanat dalında ödül alabilir.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, sanatçı ödül törenine katılmayı planlıyor. Başka bir deyişle törene katılan Banksy bu hamlesi ile en büyük sırrını kimliğini açıklayacak.

banksy2

ESERLERİNİ ALANLARA SERT MESAJLAR

Banksy’nin eserleri ilk defa İngiltere’de ortaya çıktı. Sosyal medyada viral olan ünü kulaktan kulağa yayılan sanatçının çizimleri zamanla başka ülkelerin duvarlarında da görüldü.

Banksy, grafiti sanatının muhalif yıldızı olarak büyük bir şöhret elde ederken duvarları süsleyen eserleri müzayede evlerinde yüz binlerce dolara satıldı. Ancak kimliğini saklayan sanatçının bu duruma yönelik yanıtı gecikmedi.

Bir fenomene dönüşen sanatçı astronomik satışların ardından yaptığı bir grafitide kendine özgü üslubu ile şu mesaja yer verdi: “Siz aptalların bunları satın almanıza inanamıyorum.”

banksy3