Öte yandan Trump, yaptığı açıklamada, Notre Dame Katedrali'nin açılış törenine katılacağını duyurdu. Bu, Trump'ın, seçim galibiyeti sonrası ilk yurt dışı ziyareti olacak. Törene Zelenskiy, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Fas Kralı 6'ncı Muhammed, Ürdün Kralı 2'nci Abdullah, İspanya Kralı 6'ncı Felipe, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve ABD Başkanı Joe Biden'ı temsilen eşi Jill Biden'ın katılması bekleniyor.
8 Aralık'tan itibaren halkın ziyaretine açılacak olan katedralin yeni sunağının kutsanma törenine, dünya genelinden 170 kadar piskoposun katılması öngörülüyor. Katedrali ziyaret etmek isteyenler, internet üzerinden yaptıkları rezervasyonla içeriye girebilecek.
Öte yandan, Parisliler, hafta sonu katedraldeki etkinlikleri Seine Nehri yakınlarına kurulan ekranlardan takip edebilecek. Açılış için yoğun güvenlik tedbirleri alınırken Paris bölgesinin hava sahası 7 Aralık'ta yerel saatle 15.00-00.00, 8 Aralık'ta ise 08.00-21.00 saatlerinde kapalı olacak. 6 bin güvenlik görevlisinin görev başında olacağı 7-8 Aralık'ta katedralin çevresinde terörle mücadele kapsamında bir güvenlik alanı oluşturulacak.
Katedralin bulunduğu Ile de la Cite'deki tüm restoran ve işletmeler hafta sonu kepenk kapatacak. Bölgedeki bazı metro durakları kullanılamayacak, otobüs seferlerinde değişikliğe gidilecek ve yapının yakınlarında tekne turları yapılamayacak.
(ANADOLU AJANSI)