Kulis: İmamoğlu ve Özel İstanbul'da buluştu

Siyasi kulislerde, CHP'nin genel başkanlığı adaylığında ismi geçen Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'in seçimlerin ikinci turundan hemen sonra İstanbul'da bir araya geldiği ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- CHP'de kurultay hazırlıkları sürerken dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaşıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden iki gün sonra bir araya geldikleri ileri sürüldü. Sözcü yazarı Aytunç Erkin, "İmamoğlu ile Özel İstanbul’da buluştu" başlıklı yazısında, Özgür Özel'in adaylık açıklaması ve İmamoğlu'nun da değişim talebini gündeme getirmesinden sonra, ikilinin buluşmasına ilişkin kulis bilgisini şöyle aktardı:  

"İddialara göre, 28 Mayıs'tan iki gün sonra 30 Mayıs'ta değişim için yola çıkan iki isim Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel, İstanbul Beşiktaş'ta buluştu. CHP'nin iki 'genç' isminin de gündeminde 'yenilgi' ve 'değişim' vardı. Bu buluşmanın ardından 3 Haziran günü Özgür Özel'in, Kılıçdaroğlu tarafından grup başkanı ilan edildiğini hatırlatalım. Şimdi konuşulanlara kulak kabartalım.

Genel başkan olma ısrarı yok mu?

Önce teknik bir bilgi verelim…

Büyükşehir Belediyesi 5216 Sayılı Kanun'un 17'nci maddesi: 'Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları görevlerinin devamı süresince siyasi partilerin yönetim ve denetim organlarında görev alamaz; profesyonel spor kulüplerinin başkanlığını yapamaz ve yönetiminde bulunamaz.'

Bu bilginin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen cuma akşamı kurduğu şu cümlelere bakalım:

'İstanbullu, Ankaralı seni seçti, buralara hizmet edin diye. İşin doğası gereği kuralı da budur. Sadece orada kalın hiçbir iş yapmayın olmaz. Genel siyasetin içinde de yer alabilirler. Ben CHP Genel Başkanı olarak İstanbul Büyükşehir'in ne olması gerektiğini düşünmek zorundayım. Yine bir CHP'li tarafından yönetilmesi gerekir. Şu anda CHP'li tarafından yönetilmezse bu bizim için ciddi bir sorun olur. Kazandığımız bir Büyükşehir Belediyesi'ni başka bir partiye neden verelim? İmamoğlu aday olabilir. Arkadaşlar olabilirler, neden oluyorsunuz demem. Ben İstanbul sorununun çözülmesini isterim. (Sözcü Tv/9 Haziran 2023)'

Bu açıklamada net bir tavır vardı: 'İmamoğlu aday olursa İstanbul kaybedilir.' İmamoğlu çevresi de toplantılarını ve tartışmalarını sürdürüyor. Şunu biliyorum: Belediye başkanlığını AKP'ye vermek gibi bir niyetleri yok. Ki; 31 Mart seçimleri öncesinde devletin her gücünü kullanacak iktidarın bir de İBB'yi yönetmesinin getireceği zorlukları biliyorlar.

Peki İmamoğlu'nun 'Aday mısınız?' sorusuna verdiği 'Benim aday olduğum tek şey var… Ülkemizde, aynı İstanbul'da olduğu gibi büyük bir değişim' yanıtı ne anlama geliyor?" (HABER MERKEZİ)