Küba'dan Türkiye'ye 27 yıl sonra devlet başkanı düzeyinde ilk ziyaret

Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez, Rusya ziyaretinin ardından Ankara'ya geçti. Bermudez temasları öncesi Anıtkabir'e çelenk bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fidel Castro'nun ardından Küba'dan Türkiye'ye 27 yıl sonra devlet başkanı düzeyinde ilk ziyaret gerçekleşti. Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez ve beraberindeki bakanlar, bu sabah Ankara'ya geldi.

Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Bermudez'in ilk adresi Anıtkabir oldu. Bermudez beraberindeki heyetle Anıtkabir'de Aslanlı Yol'dan yürüyerek Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine geldi. Bermudez ve beraberindekiler mozoleye çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektiren Bermudez ve beraberindeki heyet, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

AA'da yer alan habere göre, Bermudez, deftere şu ifadeleri yazdı: "Küba heyeti, Başkomutan Fidel Castro'nun Küba Cumhuriyeti için bir ilham kaynağı olarak tanımladığı modern Türk ulusunun kurucu babası Kemal Atatürk'e yürekten saygı ve hürmetlerini sunmak için burayı ziyaret ediyor. Küba ve Türk halkları olarak her iki ulusun da kurucularının mirası olan ortak değerlere sahibiz."

ERDOĞAN 2015'TE KÜBA'YI ZİYARET ETMİŞTİ

Küba heyeti, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la da biraraya gelerek, iki ülke arasındaki ekonomik ilişleri ele alacak. Öte yandan Erdoğan'ın 10 Şubat 2015'te Küba'ya gitmesi, Türkiye'den bu ülkeye devlet başkanı düzeyinde ilk ziyaretti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler küba ziyaret devlet