Küba'da referandum: Evlilik eşitliği yasası onaylandı

Küba'da düzenlenen referandumda oy kullananların üçte ikisi, evlilik eşitliğinin yasallaşmasını öngören tasarıya 'evet' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Küba'da evlilik eşitliğine imkân tanıyacak yeni bir aile tasarısının yasalaşması referandum ile onaylandı. Ülkenin yaklaşık üçte ikisi referandumda 'evet' oyu kullandı. Yeni yasaya göre LGBTİ+ bireyler için taşıyıcı gebelik ve evlat edinme hakları da tanınacak.

Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, pazar günü oy kullandığı sırada yaptığı açıklamada sunulan değişikliğin ülkedeki insanların, ailelerin ve inançların çeşitliliğini temsil ettiğini söyledi. AFP haber ajansına göre Seçim Konseyi Başkanı Alina Balseiro, sonuçların toplumun büyük bir çoğunluğunun değişimi onayladığına işaret ettiğini söyledi.

100 sayfalık tasarının son haline getirilmesi için teklif edilen maddeler yerel gruplar aracılığıyla müzakereye açıldı ve aylarca değiştirildi. Söz konusu yasal değişiklikler, Küba'daki LGBTİ+ haklarını savunan aktivistlerin uzun süredir yaptığı çalışmaların sonucu. Bazı hükümet karşıtı aktivistler ise yönetimin bu referandum aracılığıyla insan hakları sicilini yenilemeyi hedeflediğini savunuyor. (BBC Türkçe)