Küba'da 30 şüpheliye 133 ton tavuk eti çalma suçlaması

Küba'da 30 şüpheliye bir devlet tesisinden 133 ton tavuk eti çalma suçlaması yöneltildi. Şüphelilerin çaldıkları etleri sattığı, bununla teknolojik aletler satın aldığı iddia edildi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Küba'da devlete ait bir tesisten 133 ton tavuk eti çalan, ardından çaldıkları etleri sokakta satan 30 kişi, haklarında başlatılan hukuki sürecin sonunda suçlu bulunmaları halinde 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. 

Reuters'ın Küba devlet televizyonundan aktardığına göre, şüpheliler, gıda sıkıntısının yaşandığı ülkenin başkenti Havana'daki bir devlet tesisinden 1600 kutu tavuğu çalıp sattıktan sonra bununla buzdolabı, dizüstü bilgisayar, televizyon ve klima satın aldı. 

'ÇALINAN TAVUK ORTALAMA BİR VİLAYETE BİR AY YETERDİ'

Komünizmle yönetilen ülkede tavuk da 1959 yılındaki Küba Devrimi'nden bu yana 'vesikayla' veriliyor. Devlet gıda dağıtımcısı COPMAR Direktörü Rigoberto Mustelier, mevcut dağıtım miktarı düşünüldüğünde, çalınan tavuğun bir ayda orta ölçekli bir vilayete dağıtılabilecek miktarda olduğunu söyledi. Yetkililer hırsızlığın ne zaman yapıldığı hakkında bilgi vermezken, soğuk hava deposundaki sıcaklık değişikliklerinden hareketle, olayın büyük olasılıkla gece yarısı ile saat 02.00 arasında yaşandığı belirtildi. 

Video görüntülerinde de tavuk etlerinin olay yerinden kamyonlarla taşındığı görüldü. Olayla ilgili suçlama yöneltilen kişiler arasında vardiya amirleri, tesiste çalışan bilişim sistemleri personeli, güvenlik görevlileri ve doğrudan şirketle bağlantılı olmayan kişiler yer aldı. 

ABD'nin ticari ambargosuyla karşı karşıya olan ve ekonomisi büyük ölçüde ithalata bağlı olan Küba, özellikle son 4 yıldır gıda, ilaç ve diğer tüketim ürünlerinin eksikliğinden mustarip. Ülkede son olarak benzin fiyatlarına da 5 kat zam yapılması kararı alınmıştı. Ekonomik zorluk yaşayan ülkede vesika ile dağıtılan gıda ürünlerinin de planlanandan günler, haftalar, hatta aylar sonra halka ulaştırılabildiği ifade ediliyor. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)