Kristal Kelepçe'nin bu yılki sahipleri açıklandı

Türkiye Polisiye Yazarları Birliği tarafından verilen Kristal Kelepçe Ödülleri’nde Yılın Polisiye Romanı Ödülü’ne, Ayfer Kafkas’ın 'Divina’nın Bileziği' adlı kitabı layık görüldü. İlk Roman Ödülü ise 'Hatırla & Bir Savcının Anıları' romanı ile Su Tunç'un oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Polisiye Yazarları Birliği (TPYB) Kristal Kelepçe Polisiye Edebiyat Ödülleri, her yıl Yılın Polisiye Romanı Ödülü, Büyük Usta Ödülü ve Polisiyeye Katkı Onur Ödülü olmak üzere üç ayrı kategoride veriliyor.

2020 yılında ödül kazanan isimler, Türkiye Polisiye Yazarları Birliği tarafından önceki gün açıklandı. Ayfer Kafkas’ın Şubat 2020’de İnkılâp Kitabevi’nden çıkan Divina’nın Bileziği adlı kitabı, Kristal Kelepçe Yılın Polisiye Romanı Ödülü’ne layık görüldü. Divina’nın Bileziği, Ayfer Kafkas’ın Bir Osmanlı Polisiyesi serisinin ikinci kitabı. Kızıl Şebeke romanıyla başlayan ve Divina’nın Bileziği ile devam eden seri, Dersaadetli Hafiye Eşrefzade İdris Bey’in maceralarını anlatıyor.

İLK ROMAN ÖDÜLÜ SU TUNÇ'UN 

2020 Kristal Kelepçe İlk Roman Ödülüne ise “Hatırla & Bir Savcının Anıları” romanı ile Su Tunç layık görüldü. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)