Kripto paralar 88 bin 200 kişiyi milyoner yaptı

Yeni bir araştırmaya göre, dünyada toplam 425 milyon kripto yatırımcısı olduğu açıklanırken, her iki yatırımcıdan biri Bitcoin'i tercih ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kripto para piyasalarının oluşturduğu değere ve küresel çapta kriptonun ne kadar benimsendiğine ilişkin yeni bir rapor yayımlandı. Küresel refah istihbaratı şirketi New World Wealth tarafından sunulan veriler üzerinden hazırlanan araştırma, dünya çapında toplam kripto para yatırımcısı sayısının 425 milyon olduğunu ortaya koydu. Öte yandan rapor, 2 kripto yatırımcısından yaklaşık birinin (yüzde 49,1) piyasa değeri açısından en büyük kripto para birimi sayılan Bitcoin’e portföyünde yer verdiğini gösterdi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, “Dünya nüfusunun yakın zamanda 8 milyarı aştığını biliyoruz. Buna göre, küresel nüfusun yüzde 5’inin kripto yatırımcısı olduğunu görüyoruz. 14-15 yıllık bir enstrümanın ulaştığı bu oran oldukça dikkate değer" diye konuştu.

Araştırmada, 88 bin 200 kişinin kriptoyla milyoner olduğu, kripto milyonerlerin 40 bin 500'ünün ise servetini Bitcoin ticaretine borçlu olduğu görüldü. Kripto milyarderlerin sayısı 22 olarak açıklanırken, Bitcoin ticaretiyle milyarder olan kişilerin sayısı 6 olarak kaydedildi. 100 milyon doların üzerinde kripto varlık tutan kişi sayısının ise 182 olduğu belirtildi.

Kripto milyonerlerin toplam yatırımcıların on binde ikisine karşılık geldiğini belirten Sönmez, “Benzer durumun hisse senetleri gibi geleneksel yatırım araçları için de geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Kripto varlıklar da, tıpkı diğer tüm varlıklar gibi, kısa yoldan milyoner olmayı değil, birikim ve tasarrufları değerlendirmeyi vaat eder. Hangi araca, ne kadar yatırım yapacağı yatırımcıların inisiyatifindedir ve yatırımcılar, tercih ettikleri araca göre risk alır” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)