Kremlin'den Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama

Rusya lideri Putin'in programının 'oldukça sıkışık' olduğunu söyleyen Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin'in devlet başkanlığı seçimlerinden sonra Türkiye'ye gelebileceğine işaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin'in mart ayındaki devlet başkanlığı seçimlerinden önce Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirmesi yönünde planlarının olmadığını bildirdi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Putin için oldukça yoğun ve Sayın Erdoğan da oldukça meşgul” ifadelerini kullandı.

Rus liderin programının yoğun ve sıkışık olduğunu söyleyen Peskov, Putin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya'da 17 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinden önce görüşüp görüşmeyeceği ile ilgili soruya verdiği yanıtında, “Seçimlerden önce hayır. Her şeyden önce, program oldukça sıkışık. Putin için oldukça yoğun ve Sayın Erdoğan da oldukça meşgul” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Peskov, Rusya lideri Putin'in 15-17 Mart tarihleri arasında yapılacak başkanlık seçimlerinden önce Erdoğan ile bir araya gelebileceğini söylemişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)