Kremlin'den Paşinyan'ın suçlamalarına yanıt: 'Hiçbir yere gitmiyoruz'

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın Rusya'ya yönelttiği suçlamaları yanıtlayan Peskov, "Güvenliğin garantörü olmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Rusya'ya yönelttiği suçlamaları reddetti. Paşinyan, Ukrayna'ya yönelik operasyonlar nedeniyle Rusya'nın Ermenistan'ı 'koruyamadığını' dile getirmişti.

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'ın saldırılarına karşı Ermenistan'ın güvenliğinin sağlanmadığını ileri süren Paşinyan, "Güvenlik konularında tek bir ortağa bağımlı olmak stratejik bir hatadır" demişti. Ermenistan Başbakanı ayrıca, Rusya'nın Rusya'nın Güney Kafkasya'dan çekildiğini belirterek "Rusya'nın bölgeyi terk ettiğini görüyoruz. Bir gün uyanıp onların burada olmadığını görebiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

Paşinyan'ın iddialarını yalanlayan Peskov, Rusya'nın Güney Kafkasya'da istikrarın sağlanmasında önemli bir rol oynamaya devam ettiğini söyledi. "Rusya bu bölgenin kesinlikle ayrılmaz bir parçasıdır" diyen Peskov, şöyle devam etti: "Güvenliğin garantörü olmaya devam ediyoruz. Rusya hiçbir yere gitmiyor ve ayrılmayı da planlamıyor."

'YETERİNCE RUSYA YANLISI OLDUĞUMUZU DÜŞÜNMÜYORLAR'

Ayrıca, Kremlin'in Ukrayna'daki savaşını eleştirmemeye özen gösterse ve Ermeni şirketleri Rus şirketlerinin Batı yaptırımlarını delmesine yardımcı olsa da bunun Rusya için yeterli olmadığını söyleyen Paşinyan, şöyle konuşmuştu: "Rusya'da Ermenistan'ın yeterince Rusya yanlısı olduğunu düşünmüyorlar çünkü Ermenistan Ukrayna meselesinde onlara yeterince yardım etmiyor." (DIŞ HABERLER)