Kremlin'den 'Kırım' açıklaması: Erdoğan'ın söylediği şey imkansız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kırım'la ilgili açıklamalarının işbirliğini engellemediğini söyleyen Peskov, "Kırım, Rusya Federasyonu'nun bir parçası. Bu nedenle Erdoğan'ın söylediği şey imkansız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kırım'la ilgili sözlerinin Rusya'nın Türkiye'yle Ukrayna konusunda iş birliği yapmasını engellemediğini söyledi. Günlük basın toplantısında gazetecilerin Erdoğan'ın Kırım konusundaki açıklamalarını anımsatması karşısında Peskov, Sputnik'in aktardığına göre, "Ankara, en başından beri bu konuda bizimle farklı görüşte olduğunu söyledi ancak Kırım, Rusya Federasyonu'nun bir parçası. Bu nedenle Erdoğan'ın söylediği şey imkansız" ifadelerini kullandı. 

Geçen hafta Kırım Platformu Çevrimiçi Liderler Zirvesi'ne video mesajla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kırım'ın, ayrılmaz parçası olduğu Ukrayna'ya iadesi, esas itibariyle uluslararası hukukun gereğidir" demişti.

Erdoğan'ın görüşünün Türkiye'yle Ukrayna konusunda ve Rusya'nın faydasına olan hususlarda işbirliği yapmayı engellemediğinin altını çizen Peskov, "Tahıl meselesinde olduğu gibi, Türkiye'nin zor durumların aşılmasındaki çabalarını çok takdir ediyoruz. Dolayısıyla bizim çıkarımıza olan hususlarda konuştuk ve konuşmaya devam edeceğiz. İşbirliğini derinleştirmek için çok iyi bir potansiyele sahibiz" açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)