Kremlin: Türkiye ile Suriye’de görüş ayrılıklarına rağmen işbirliğini sürdürüyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bloomberg’de yayımlanan makalesinde Batılı ülkelere Suriye’de Türkiye’yi destekleme çağrısında bulunması soruldu. Peskov, 'ordularının Suriye’de yakın işbirliği içinde olmalarına karşın Rusya ile Türkiye’nin bazı görüş ayrılıklarının yadsınamayacağını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, 'Türkiye ile Suriye’de birtakım görüş ayrılıkları olduğunu fakat buna karşın işbirliği yaptıkları alanlar da bulunduğunu' söyledi. Peskov, ağır ilerlese de Suriye’nin anayasasını hazırlayacak komite üstündeki çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Kremlin Sözcüsü Peskov’a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’deki çatışmaların 10. yılı nedeniyle Bloomberg’de yayımlanan makalesinde Batılı ülkelere Suriye’de Türkiye’yi destekleme çağrısında bulunmuş olması soruldu. Sputnik'in aktardığına göre Peskov bu soru üzerine, 'tarafların ordularının Suriye’de yakın işbirliği içinde olmalarına karşın Rusya ile Türkiye’nin birtakım görüş ayrılıklarının olduğunun da yadsınamayacağını' kaydetti.

Kremlin Sözcüsü, “(Türkiye ile Suriye’de) işbirliği yaptığımız alanlardaki (İdlib) durum kolay değil. Söz konusu alanlarda terörist unsurlar varlıklarını koruyorlar, ki bu da durumu normalleştirmemizi engelliyor, yine de işbirliğimizi sürdürüyoruz” dedi. “Suriye’ye ilişkin görüş ayrılıklarımız da mevcut” diye devam eden Kremlin Sözcüsü, Rusya’nın Beşar Esad’ı Suriye’nin meşru lideri olarak görmesini örnek gösterdi.

Peskov başka bir soruya yanıtında da, Suriye’nin yeni anayasasını hazırlayacak komitenin oluşturulmasına dair çalışmaların devam ettiğini belirtti. Söz konusu çalışmaların güç ve ağır ilerlediğini kaydeden Peskov “Yine de bunun başka bir alternatifi yok” vurgusunu yaptı. (Sputnik)