Kremlin: Tahıl anlaşmasının verimlilikle çalışmaya devam etmesini umuyoruz

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "İstanbul’da imzalanan tahıl anlaşması umarız aynı verimlilikle çalışmaya devam eder" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, İstanbul'da imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşmasının uygulanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Peskov, “Ukrayna limanlarında biriken tahılın ihracatını desteklemek için kurulan bu mekanizma, tek seferlik bir süreci kapsamıyor. Umarız aynı verimlilikle çalışmaya devam eder” dedi.

Moskova'da bugünkü basın brifinginde konuyla ilgili soruları yanıtlayan Peskov, anlaşmada Birleşmiş Milletler'in (BM) rolünün önemine atıfta bulundu.

ERDOĞAN'IN SOÇİ ZİYARETİNDE DE GÖRÜŞÜLECEK

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in anlaşmanın sağlanmasında son derece olumlu bir rol oynadığını vurgulayan Peskov, “Anlaşma, tüm tarafların çıkarları göz önünde bulundurularak en zor konuların nasıl çözülebileceğinin güzel bir örneğidir. Elbette Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsen yaptığı büyük katkıyı da belirtmek gerekir. Bu anlaşma nasıl müzakere edilebileceğine yönelik bir örnektir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le gerçekleştireceği görüşmeyi de değerlendiren Peskov, iki liderin tahıl sevkiyatı konusunu da istişare etmesinin beklendiğini kaydetti. Suriye ve Ukrayna’daki gelişmelerin de görüşmede ele alınmasının planlandığını aktaran Peskov, Karabağ’daki son gelişmelerin de yine yarınki görüşmede konuşulabileceğini ifade etti. (DIŞ HABERLER)