Kremlin: Putin Erdoğan'la telefonda görüştü

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin'le Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bugün telefon görüşmesi yapıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin'den bugün yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında telefon görüşmesi yapıldı.

Açıklamada, Erdoğan'ın Putin'e Ukrayna heyetiyle İstanbul müzakerelerinde elde edilen olumlu havanın sürdürülmesi yönünde temennilerini aktardığı belirtildi. Erdoğan'ın Rusya ve Ukrayna liderleri arasında olası bir görüşme için ev sahipliğini üstlenme teklifini de yinelediği kaydedildi.

Erdoğan'ın Zelenskiy'le önceki gün yaptığı telefon görüşmesinde iki ülke arasında arabuluculuk faaliyetlerine devam edileceği, garantör ülke olma tekliflerini de olumlu karşıladığı yönünde görüş belirttiği aktarılmıştı.

Zelenskiy de görüşme sonrası "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile önemli bir görüşme gerçekleştirdik. Mariupol’daki son durum, sivillerin ve yaralıların tahliyesi, etkisizleştirilen Ukrayna ordusunun acilen yenilenmesi durumlarını konuştuk. Rusya ile müzakere sürecini ve savunma alanında da görüştük" demişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler putin erdoğan