Kremlin, İletişim Başkanlığı'nı yalandı: Erdoğan-Putin görüşmesinin yerine karar verilmedi

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Erdoğan ile Putin'in yüz yüze gerçekleştireceği görüşme için 'konumun tartışılacağını ve görüşmenin Türkiye'de olması gerekmediğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moskova yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dünkü telefon görüşmesinin ardından İletişim Başkanlığı'nın yaptığı, 'Putin’in Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirmesi konusunda mutabık kalındığı' açıklamasını doğrulamadı. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Erdoğan ile Putin arasında yapılması planlanan yüz yüze görüşmenin yerinin ve zamanının henüz belirlenmediğini aktardı.

Peskov, Putin ve Erdoğan’ın ileri tarihte yapacakları görüşmenin kesin yerini ve zamanlamasını belirleme konusunda anlaştıklarını söyledi. Peskov, “Onlar uzun zamandır, hatta Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce görüşmeyi planlıyorlardı. Ancak Moskova'yı hemen Türkiye'nin içişlerine karışmakla suçlamaya başlayacak olan eleştirmenlere malzeme vermemek için bunu seçimlerden önce yapmamaya, sonra yapmaya karar verdiler” ifadelerini kullandı.

'PUTİN'İN ÜLKE DIŞINA ÇIKMASI ZOR OLACAK'

Yüz yüze görüşme için 'konumun tartışılacağını ve Türkiye'de olması gerekmediğini' sözlerine ekleyen Peskov, Putin’in geçtiğimiz günlerde St. Petersburg’da düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarına işaret etti. “Şimdi Devlet Başkanı’nın ülkede olmasının zamanı geldi" sözlerini hatırlatarak, bu sebeple Putin’in ülke dışına bir ziyaret gerçekleştirmesinin 'zor' olacağını ifade etti.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI 'MUTABIK KALINDI' DEMİŞTİ

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. İki lider Putin'in Türkiye'ye ziyareti konusunda mutabık kaldı" denilmişti. Açıklamada, şu ifadeler yer alıyordu: 

"Rusya-Ukrayna savaşı sürecinde gerilimi tırmandıracak adımların atılmaması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'barış köprüsü' olarak değerlendirdiği Karadeniz Girişiminin önemine vurgu yaptı. Karadeniz Girişimi'nin uzun süre devre dışı kalmasının kimsenin yararına olmadığına, en büyük zararı da tahıla muhtaç, gelir seviyesi düşük ülkelerin göreceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, uygulama döneminde yüzde 23’ler düzeyinde azalan hububat fiyatlarının, son iki haftada yüzde 15’ler oranında arttığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Karadeniz Girişiminin devamı için yoğun çaba ve diplomasi yürütmeye devam edeceğini kaydetti." (DIŞ HABERLER)