Kremlin doğruladı: Erdoğan ile Putin, 4 Eylül'de bir araya gelecek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin'in 4 Eylül'de Soçi'de görüşeceğini bildirdi. Peskov, "Görüşme pazartesi günü Soçi'de yapılacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Eylül'de Soçi'de görüşeceğini duyurdu. Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Görüşme pazartesi günü Soçi'de yapılacak" dedi. Peskov, Putin ve Erdoğan'ın öğle saatlerinde bir araya geleceğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Kremlin, iki liderin 'yakında' bir araya geleceği belirtmiş ancak tarihe ilişkin bilgi paylaşılmamıştı. Açıklamada, “Putin, yakında Erdoğan ile Rusya’da bir araya gelecek” ifadelerine yer verilmişti. 

Dün ise Reuters ajansına konuşan iki Türk yetkili, görüşmenin tarihine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Kaynaklardan biri, iki liderin Ukrayna'daki savaşın sonuçlarının yanı sıra Karadeniz Tahıl Anlaşması'nı görüşeceğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)