Kredi faizinde bir ayda ikinci artış

1 Ocak tarihinde avans hesap (kredili mevduat hesabı/ek hesap) faizini yüzde 1,79'a, gecikme faizini ise 2,09'a çıkartan bankalar, 1 Şubat tarihinden itibaren kredi faizini yeniden artıracak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun 24 Aralık Perşembe günü yaptığı toplantıda politika faizini 200 baz puan artırarak yüzde 17 çekmesinin ardından, bankalar da kredi ve avans hesaplara uyguladığı faiz oranlarını artırdı.

Bankalar 1 Ocak tarihi itibariyle avans hesap (ek hesap) için tahsil ettikleri faiz oranını yüzde 1,79'a, gecikme faizini de yüzde 2,09'a yükseltti.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 21 Ocak Perşembe günü yaptığı toplantıda ise politika faizini yüzde 17'de sabit tutarak değişiklik yapmadı.

SMS GÖNDERİLİYOR

Buna rağmen bankalar 1 Şubat tarihi itibariyle kredi faizini artırma kararı aldı. Müşterilere gönderilen bilgilendirme SMS'lerinde, 1 Şubat tarihi itibariyle avans hesaplar için aylık akdi faiz oranının yüzde 1,89'a, gecikme faiz oranının ise yüzde 2,19'a yükseltileceği bildirildi. (EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler banka kredi kredi faizi