Kraliçe 2'nci Elizabeth öldü: Şimdi ne olacak?

Kraliçe 2'nci Elizabeth'in ölümünün ardından eski Galler Prensi Charles, İngiltere'nin yeni kralı oldu. Kraliçe'nin ölümünü 12 günlük bir yas dönemi izleyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth, 96 yaşında öldü. Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles İngiltere'nin yeni kralı ve devlet başkanı oldu. Cornwall Düşesi Camilla ise kraliçe unvanını aldı.  

Kraliçe 2'nci Elizabeth'in ölümünü 12 günlük bir yas dönemi izleyecek ve bu süre zarfında Kraliçe'nin cenazesi, Buckingham Sarayı'na taşınacak. Ardından, Canterbury Başpiskoposu tarafından yönetilecek resmi cenaze töreni için hazırlıklar yapılacak.

Cenaze gününde, Londra Borsası ve BK bankalarının çoğu kapanacak. Cenaze ve onu izleyen taç giyme töreni günü de ulusal tatil ilan edilecek. Charles'in taç giyme töreni Kraliçe'nin cenazesinden birkaç ay sonra gerçekleşecek.

KRALİÇE'NİN NAAŞINA NE OLACAK? 

Kraliçe'nin naaşı ilk olarak halkın ziyaretine açılacak. Torunları naaşın başında nöbet tutacak. Naaşın hem babası Kral VI. George’un hem de hem Kraliçe Ana'nın gömüldüğü Windsor Kalesi'ndeki St. George Şapeli'ne defnedilmesi bekleniyor.

PRENS CHARLES NASIL ANILACAK?

Prens Charles hangi isimle anılmak istediğine karar verdi, Kral 3. Charles olarak anılmayı istedi. Kraliyet mensupları kendilerine verilen adlardan herhangi birini seçebiliyor.