Köyü toz kaplayınca köylüler tepki olarak yolu trafiğe kapattı

Dersim'in Hozat ilçesine bağlı Çığırlı köyünde yola dökülen toprak nedeniyle toz içinde kaldıklarını söyleyen köylüler, tepki olarak Hozat-Dersim arasındaki karayolunu trafiğe kapattı.

Google Haberlere Abone ol

Duygu Kıt

DERSİM - Çığırlı köylüleri, köylerinin yakınından geçen, Dersim merkezi ve Hozat'ı birbirine bağlayan ana yola serili ince mucur sebebiyle mağdur olduklarını belirterek, yolu trafiğe kapattı.

Yoldan çıkan toz nedeniyle rahatsız olduklarını belirten köylüler, yetkililerden çözüm istedi. 

'TOZDAN HEPİMİZ HASTA OLDUK'

Yapılan yol sebebiyle ne çocuklarının oyun oynayabildiğini ne de evlerinin önlerinde oturabildiklerini söyleyen Çığırlı köyünde yaşayan Yılmaz Kula, "Köyümüzün altyapı sorunları var, yetkili makamlara ilettik. Bu yol sebebiyle ne bahçe ekebiliyoruz ne çamaşır asabiliyoruz. Yine de kimse bizle ilgilenmiyor. Köye bir araba gelince her yer toz içinde kalıyor" dedi. 

"Bu eylemi yaptık çünkü bizi duymalarını istiyoruz" diyen Türkan Kaya ise şunları söyledi: "Buraya geldik çünkü çocuklarımız hasta oluyor, meyvelerimiz bahçelerimiz kuruyor, sularımız kirleniyor. Tozdan mahvolduk, hepimiz hasta olduk. Çöpümüz dışarda, yolumuz kötü. Çözüm bekliyoruz."

Tepkiler üzerine Hozat Kaymakamı Hüseyin Çam, köylülerle görüşmek için geldi. Kaymakam Çam'ın, yolun düzeltileceğine ve aksaklıkların giderileceğine dair söz vermesi üzerine kapatılan yol trafiğe açıldı.

Etiketler toz Hozat yol