Köylülerin direnişi kazandı, Dağyeni'deki maden sondajları sökülüyor

Ege'nin incir ve zeytin cenneti Germencik Dağyeni köylüleri direndi, MTA'nın maden için başlattığı sondaj çalışması durduruldu. Çalışmayı yapan firma sondaj makine ve ekipmanlarını sökmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Aydın Germencik'e bağlı Dağyeni köylülerinin, tarım arazilerinin yakınındaki maden faaliyetine karşı pazar günü düzenledikleri yürüyüşün ardından bölgeye çadırlarını kurarak başlattıkları nöbet eyylemi amacına ulaştı. 

Evrensel'den Özer Akdemir'in haberine göre, MTA köy yakınlarındaki sondaj makinelerini ve ekipmanları sökmeye başladı.

Dağyeni Köyü Muhtarı İbrahim Korkmaz, MTA'nın sondaj makinelerini söktüğü haberlerini doğruladı ve şunları sööyledi: MTA Bölge Müdürü geldi köyümüze. 'Arkadaşlar sondajları söküp köyünüzü terk edeceğiz' dedi. Birlikte sondaj alanlarına gittik. Müdür bey orada çalışanlara 'Ekipmanları toplayın, sondajları sökün' köyü terk edeceğiz' dedi.

Öte yandan köylülerin sondaj alanı yakınlarına kurduğu çadırlar ve nöbet ise devam ediyor. Köy muhtarı Korkmaz, "Son ekipman da gidene kadar nöbet tutmaya devam edeceğiz" dedi.

'İKİ GÜN SÜRE TANIMIŞTIK, BUGÜN SÖKMEYE BAŞLADILAR'

 

köylülerinden Muammer Salık ise şunları sööyledi: "O gün MTA müdürüne ne kadar kararlı olduğumuzu bir kez daha söyledik. Size iki gün mühlet, ya sondalarınızı sökün ya da biz gerekeni yapacağız dedik. Bugün sabah MTA müdürü gelerek sondajları sökeceklerini söyledi. 'Biz çekiliyoruz, bu işin kazananı kaybedeni olmasın' dedi ancak biz biliyoruz ki bizim kararlılığımızdan korktukları için çekiliyorlar. Biz yine de tetikte duracağız. Yarın bir gün seçimden sonra gelebilirler yine..." (HABER MERKEZİ)