Köylüler dağ keçisi katillerinin peşinde: CİMER'e başvuru

Diyarbakır’ın Dicle İlçesi’nde koruma altındaki çengel boynuzlu dağ keçisi kafası bedeninden ayrılarak öldürüldü. Köylüler CİMER’e başvurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’ın Dicle İlçesi’ne bağlı Kırkpınar Köyü Teke Mezrası’nda meydana gelen olayda, köylüler, avlanması yasak olan çengel boynuzlu dağ keçisinin bedeninden ayrılmış kafasını buldu. Aramaların genişletilmesi üzerine, dağ keçisinin yüzülmüş derisine de köy içerisinde rastlandı.

Defalarca görmelerine rağmen, çengel boynuzlu dağ keçilerini koruduklarını belirten köylüler, suçluların tespiti için CİMER’e başvurdu. Amidahaber'de yer alan habere göre, kaçak avlanmaya karşı tedbir alınmasını isteyen köylülerin dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: “Hayvan popülasyonu zengin olan coğrafyamızda önümüzdeki süreçlerde avlanması yasak olan ve nesli tükenmekte olan canlıların yok olmaması için ivedi olarak hayvanların gerek sulak alanlara gerekse geçiş noktalarına gerekli çalışmaların yürütülmesi ve söz konusu şahıslarla ilgili tespit edilmesi durumunda işlem yapılmasını arz ederiz.”

 Tarım ve Orman Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı listeye göre, dağ keçisi vurmanın cezası 250 bin, çengel boynuzlu dağ keçisi vurmanın cezası 150 Bin, boz ayı vurmanın cezası ise 50 bin TL olarak belirlenmişti. (HABER MERKEZİ)