Koronaya karşı Molnupiravir'in insan üzerinde denemeleri başlayacak

Hindistan merkezli Bilimsel ve Endüstriyel Araştırmalar Konseyi, hayvanlar üzerinde Covid-19'a karşı etkisi test edilen Molnupiravir isimli grip ilacının insanlar üzerinde de deneneceğini duyurdu. Bilimsel ve Endüstriyel Araştırmalar Konseyi Başkanı Dr. Shekhar Mande, gerekli izinler için düzenleyici kurumlara başvurulacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li araştırmacılar tarafından hayvanlar üzerinden yapılan denemelerde, korona virüsünü 24 saat içinde etkisiz hale getirdiği tespit edilen Molnupiravir isimli ilaç, Hindistan'da insanlar üzerinde test edilecek. Hayvanlar üzerinde yürütülen test sonuçlarının 'heyecan verici' olduğunu söyleyen Bilimsel ve Endüstriyel Araştırmalar Konseyi (CSIR) Başkanı Dr. Shekhar Mande, insanlar üzerinde denemelerin kısa zamanda başlayacağını aktardı.

'VİRÜSÜN KOPYALANMASINI ENGELLİYOR'

The Indian Express'e konuşan Dr. Mande, Molnupiravir'in korona virüsünün hücrelerde kopyalanmasını engellediğini ve bu yolla Covid-19'u etkisiz hale getirdiğini söyledi. "Bu, diğer grip karşıtı ilaçlar gibi klinik deneylere tabi tutulacak ilaçlar listemizin içindeydi" diyen Dr. Mande, çalışmaların başlaması için düzenleyici kurumlara başvurulacağını aktardı. 

'ASEMPTOMATİK VAKALARDA BULAŞICILIK ÖNLENEBİLİR'

Georgia Devlet Üniversitesi'nden araştırmacıların dağ gelincikleri üzerinde yürüttüğü çalışmada, Molnupiravir isimli ilacın uygulandığı grubun 24 saat sonra korona virüsünün diğer hayvanlara bulaştırmadığı kaydedilmişti. Çalışmanın baş yazarı Josef Wolf, "Bir arada barındırdığımız enfekte gelincikler ile tedavi edilmemiş hayvanları bir araya getirdiğimizde, enfekte gelinciklerle temas edenlerin virüse yakalanmadığını tespit ettik" dedi. Wolf, Molnupiravir'in etkisinin insanlar üzerinde de kanıtlanması halinde, asemptomatik vakalarda bulaşıcılığın önlenebileceğini ifade etti. (DIŞ HABERLER)