Koronadan ölen doktorların ardından: Acı külleniyor ama...

Korona virüsüne yakalanan Doktor Galip Erkan Dingiloğlu mayıs ayında vefat etti. Eşi Müjgan Dingiloğlu kendisini anlatırken, “Yıllar geçtikçe acılar biraz külleniyor ama bu acı hayatım boyunca benimle birlikte kalacak” diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle kaybettiğimiz doktorlardan biri de iç hastalıkları uzmanı doktor Galip Berkan Dingiloğlu oldu. Korona virüsünün ülkemize henüz yeni geldiği dönemlerde virüse yakalanan Dingiloğlu geçtiğimiz mayıs ayında 64 yaşındayken vefat etti. Kendisi gibi eşi de doktor olan Müjgan Dingiloğlu, “Yıllar geçtikçe acılar biraz külleniyor ama bu acı hayatım boyunca benimle birlikte kalacak. İyi ki onu tanımışım” diyor.

'HASTANEYE GİTTİĞİMİZDE HER ŞEY İÇİN ÇOK GEÇTİ'

İzmir'de vefat eden Dingiloğlu emekliydi. Kronik herhangi bir hastalığı bulunmayan Dingiloğlu virüse yakalandığında hekimler virüsün etkileriyle yeni tanışıyordu. Tedavi gördüğü hastanedeki enfeksiyon hastalıkları uzmanı, Dingiloğlu'na, 'Evde dinlen' dedi. Ancak Dingiloğlu'nun durumu giderek kötüye gitti. Dingiloğlu'nun kendisi gibi doktor olan eşi Müjgan Dingiloğlu yaşadıkları süreci şöyle anlattı: “Mart ayında hastalığa yakalandı. Covid hakkında çok bilgi yoktu. Biraz yanlış yönlendirme de yapıldı. Çok uzun süre evde kaldı. O dönem, 'Solunum sıkıntısı yoksa hastaneye gelmeyin' deniliyordu. Hastalığın 14'ncü gününde hastaneye gittik. Ancak artık her şey için çok geçti... Yapılabilecek her şey yapıldı ama böyle kötü bir tabloyla kayıp yaşadık.”

Dingiloğlu yıllarca İzmir'deki hastanelerde çalıştı. Emekli olduktan sonra da çalışmaya devam etti. Müjgan Dingiloğlu bu durumu şöyle anlattı: “Mesleğini, hastalarını çok severdi. Büyük bir kayıp yaşadım. Son derece iyi bir insanı kaybettik. Bütün çevresi, hastaları aynı şekilde düşünüyordu. İyimser bir insandı, insanlara güvenirdi, güler yüzlüydü, hayata bakışı olumluydu, hastaları çok severdi. Hastaları açısından çok büyük bir kayıp oldu.”

Galip Dingiloğlu ve eşi Müjgan Dingiloğlu

'BENİM İÇİN HİÇBİR ŞEY NORMAL OLMAYACAK'

Dingiloğlu da eşi gibi korona virüsüne yakalandı. Hastalığı atlatan Dingiloğlu, bundan sonra hayat normal dönse de hiçbir şeyin kendisi için eskisi gibi olmayacağını söylüyor: “Çok değer verdiğim eşimi kaybettim. Ne yazık ki ümit taşımıyorum. Bu kayıpla yaşamayı öğrenmeye çalışıyorum. Yas tuttum. Yasın aşamalarını geçtim. Şimdi tuttuğum yassın başka bir evresindeyim. Benim başıma neden geldi, biz niye böyle kayıp yaşadık, böyle olmamalıydı demiyorum artık. Gerçeği kabullendim. Bir isyanı kime neye göstereceğiz? Eski yaşadığım günlerin sıcaklığıyla, hatıralarla hayata devam edeceğim.”

'BENİMLE KALACAK...'

Dingiloğlu son olarak şöyle diyor: “İyi ki eşimi tanıdım. İyi ki güzel günler geçirdik, iyi ki gezmişiz, iyi ki birçok şeyi paylaşmışız. Şu an böyle teselli bulabiliyorum. Yoksa madalyonun diğer tarafına bakarsak niye yanlış yönlendirildik, kurtuluş olabilir miydi, enfeksiyon kürsü başkanı neden 'Evinizde kalın' diye yanlış yönlendirdi... Bunları düşünmemeye çalışıyorum, agresif olmamaya çalışıyorum. Her şeyin çok güzel olabileceği gibi bir fikrim de yok. Acılar yıllar geçince bir miktar külleniyor ama bu acı hayatım boyunca benimle birlikte kalacak.”

YARIN: Korona virüsüne yakalandıktan sonra vefat eden iki kardeş Muharrem İdiz ve Nuri İdiz'in hikayelerine yer vereceğiz. Muharrem İdiz'in kızı Esra İdiz, babasını ve amcasını kaybederken, "Onları unutmayın" diyor.