Korona yüzünden komadayken ikiz doğurdu

İngiltere'de ikiz bebeklere hamileyken korona virüsüne yakalanan bir kadın, durumu kötüleşince yapay komaya sokuldu. Doktorlar, annenin yaşamama ihtimali nedeniyle bebekleri sezaryenle aldı. İki hafta sonra komadan çıkarılan anne, başta bebeklerinin öldüğünü zannettiğini, sonra da gerçek olduklarına inanmadığını anlattı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de bir kadın, korona virüsü nedeniyle yapay komadayken ikiz bebek sahibi oldu. Nisan ayında sezaryenle sağlanan doğumun ardından ilk kez basına konuşan Perpetual Uke, komadan uyandıktan sonra bebeklerinin gerçek olduğuna inanmakta güçlük çektiğini anlattı.

İki çocuk annesi Uke, bir romatoloji danışmanı olarak çalıştığı Birmingham Kent Hastanesi'nde mart sonunda korona virüsü kaptı. Bu sırada ikiz bebeklere hamileydi. Hastalık ilerleyince yoğun bakıma alındı, solunum cihazına bağlandı ve yapay komaya sokuldu. Doktorlar, Uke'nin yaşamını yitirmesi ihtimaline karşı bebekleri almaya karar verdi.

Bebekler esasında temmuz ortasında doğacaktı ama 26 haftalıkken, 10 Nisan gününde sezaryenle alındılar. İkizlerden biri 770 gram, diğeri 850 gram ağırlığındaydı.

Doğumdan sonra 16 gün daha komada kalan Uke, yoğun bakım nedeniyle deliryum yaşadığını, kafasının karışık olduğunu ve gerçeklikle ilişki kurmakta zorlandığını anlattı: "Komadan çıkma süreci en kötüsüydü. Kabuslar, hayaller görüyordum. Karnım gitmişti; bebeklerimin ve ailemin öldüğünü zannettim."

Uke, hastane görevlilerinin kendisine ikizlerinin fotoğraflarını gösterdiğini ama başta onlara inanmadığını söyledi; "Bana resimleri gösterdiler; çok küçüklerdi, insan gibi değillerdi. Benim olduklarına inanamadım" dedi.

İkiz bebekler 116 gün sonra taburcu edilirken, Uke çocuklarının durumunun her geçen gün daha iyi olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)