Korona yasakları Londra'da farklı kesimleri sokağa döktü

İngiltere'nin başkenti Londra’da on binlerce kişi, korona virüsü nedeniyle uygulanan kapatmalara karşı yürüdü. Protestocuların eylemi yaklaşık altı saat sürdü.

Google Haberlere Abone ol

Halil Bozdoğan

LONDRA - İngiltere'de hükümetin salı günü meclisten geçirdiği anti-demokratik ve protesto hakkını sınırlandıran yasaya karşı yaygın eylemler yapıldı. Dünkü protestolara; kapatmaların (lockdown) pandemiyle mücadelede doğru bir yöntem olmadığını savunan geniş bir kesimden aşı karşıtlarına, anti-faşistlerden faşist gruplara kadar on binlerce kişi katıldı. Eylem, binlerce polisin müdahalesi ile üç parçaya bölündü.

İçlerinde İşçi Partisi'nin eski başkanı Jeremy Corbyn'in abisi Piers Corbyn'in de olduğu grup Tottenham Court ve Oxford Street'te kalırken, bir grup Hyde Park'ta, üçüncü grup  ise Trafalgar Meydanı'nda eylemlerini sürdürdü.

CORBYN ADAYLIĞINI DUYURDU

'Komplo teorisyeni' olduğuna dair hakkında yoğun bir medya propagandası yapılan Piers Corbyn, mayıs ayında Londra’da yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olacağını da duyurduğu bir konuşma yaptı.

“Anti-fascist network (Faşit karşıtı ağ)” ve “Stand up to racism (Irkçılığa karı ayağa kalk)“ gibi ırkçılık karşıtı gruplar, İngiliz milliyetçiliğini simgeleyen flamaları taşıyan kesimlerle aynı eylemde, kapatmalara karşı ve protesto hakkı için yürüdü.

Eylemler, doğrudan grupların çağrısıyla değil, sosyal medya üzerinden bireysel çağrıların sonucunda, halkın öfke patlaması şeklinde tezahür etti. “Özgürlük”, “ Kapatmalara son”, “Yeni yasaya hayır” , “Aşı pasaportuna hayır”, “Bill Gateslerin, Elon Muskların dünyasına hayır” gibi sloganlarının sıkça atıldığı eylem akşam saatlerinde sonra erdi.

Manchester kentinde ve İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'de de eş zamanlı olmak üzere küçük çaplı eylemler yapıldı. 

Etiketler londra eylem korona