Korona virüsünün iki varyantı aynı anda görüldü

Brezilya'da, korona virüsünün mutasyon geçirmiş iki ayrı varyantından da etkilenen hastalar olduğu tespit edildi. Bu 'ikili enfeksiyonların' yeni virüs kombinasyonları yaratabileceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya'da korona virüsünün mutasyona uğramış iki ayrı varyantından da etkilenen hastalar olduğu kaydedildi. Güney Brezilya'da yapılan araştırmada, bazı Covid-19 hastalarında iki farklı virüs varyantı tespit edildiği duyuruldu.

Henüz hakem değerlendirmesine tabi tutulmayan çalışmada, geçtiğimiz yıl kasım ayında 30'lu yaşlarında iki hastanın virüsün mutasyon geçirmiş Brezilya menşeli B.1.1.28 soyunun P.2 varyantına ve aynı anda virüsün başka bir varyantına daha yakalandığı belirtildi. Semptomların hafif olduğu, bir hastada kuru öksürük, diğerinde ise öksürüğün yanı sıra boğaz ve baş ağrısı olduğu bildirildi. Sağlık durumlarının hastane müdahalesi gerektirmediği aktarıldı.

'YENİ KOMBİNASYONLAR YARATABİLİR'

Araştırmanın baş yazarı Feevale Üniversitesi'nden virolog Fernando Spilki, 'ikili enfeksiyonların' yeni virüs kombinasyonları yaratabileceğini söyledi. "İkili enfeksiyonlar yeni kombinasyonlar yaratabilir ve yeni varyantları çok daha hızlı bir şekilde üretebilir" diyen Spilki, "Bu, virüsün evrilmesi için başka bir yol olabilir" ifadelerini kullandı. Spilki, bu vakaların Brezilya'da dolaşımda olan viral yükün önemine işaret ettiğini dile getirdi. (DIŞ HABERLER)