'Korona meslek hastalığı sayılsın' önerisi için komisyonda mutabakat

Sağlık çalışanlarının mücadelesi sonucu, 'Covid-19 meslek hastalığı sayılsın' önerisi TBMM'ye ulaştı. Bu konuda Meclis'te grubu bulunan partiler arasında mutabakat oluştu. Şimdi önerinin TBMM Sağlık Komisyonu gündemine alınması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

 DUVAR - Sağlık emekçilerinin aylardır yaptığı çağrı ilk sonucunu verdi. TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Recep Akdağ, Covid-19'un meslek hastalığı sayılması konusunda parti yöneticileri ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'yla görüşeceklerini söyledi.

Komisyonun MHP, CHP ve HDP’li üyelerinin destek istediği Akdağ “Meslek hastalığı ya da iş kazası sayılması konusunda en azından buradaki arkadaşların hepsi hemfikir. Ama gruplar ve ilgili bakanlıklarla görüşmek gerekecek, üstünde duracağız” dedi.

ŞEKER: HENÜZ KOMİSYONDAN GEÇMEDİ

CHP Milletvekili Ali Şeker, teklifin henüz komisyondan geçmediğine vurgu yaparak, "Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi için kanun teklifimizin komisyon gündemine alınmasını talep ettik. Komisyonda mutabakat var ancak daha komisyon gündemine alınıp komisyondan geçmedi. Bu yönde çıkan haberler doğru değil" açıklamasını yaptı.

SES: MÜCADELE SÜRECEK

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Covid-19'un meslek hastalığı sayılması yönünde önemli bir adım atıldığını belirtti. Yaşanan gelişmeye ilişkin SES'ten şu açıklama yapıldı: 

▶️Aylardır iş yerleri önünde yaptığımız eylemler, Mecliste grubu bulunan partilerle görüşmelerimiz, şube/temsilciliklerimizin illerindeki siyasi partileri ziyaretleri, milletvekillerine gönderdikleri mailler, görüşmeleri, hashtag çalışmalarımız neticesinde Covid-19'un meslek hastalığı sayılması yönünde önemli bir adım atıldı.

▶️Komisyon Başkanı Recep Akdağ, ortak yasa teklifi hazırlamak için parti yöneticileri ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile görüşeceklerini söyledi.

▶️Sağlık alanında örgütlü emek ve meslek örgütleriyle birlikte Covid-19'un sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin bütün sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin karşılık bulması için mücadelemiz devam edecek.

▶️Önerinin, geçmiş dönemde yaşamını yitiren ve enfekte olan sağlık emekçileri ile tüm sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışan emekçileri kapsayacak şekilde yasalaşması için sürecin takipçisi olacağız.

TABİP ODASI: SÜREÇ UZATILMADAN YASALAŞSIN

Ankara Tabip Odası da, sürecin daha fazla uzamadan bir an önce yasalaşması ve vefat eden eden sağlık emekçilerini de kapsaması çağrısı yaptı.

Tabip Odası, kararlılıkla mücadeleye devam edileceğini ve sürecin takipçisi olacağını vurguladı.
(HABER MERKEZİ)