Koray Aydın'dan Kılıçdaroğlu yanıtı: Kazanamama riski olan birini kabul etmiyoruz

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin soruya, dikkat çeken şu yanıtı verdi: Herkes idealist davranmalı, nefis zamanı değil.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşma, son dönemdeki en başarılı konuşması olarak değerlendirilirken, kimi yorumcular da cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiasını dillendirdi. İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, adaylık konusunu değerlendirirken, "Kendisinden talip olduğunu duymadım. Kazanma riski görünen anket ilmiyle belirlenen bir adayı, İYİ Parti olarak kabul etmiyoruz" dedi.

'TARTIŞMALAR AK PARTİ ORGANİZASYONU'

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre, adaylık tartışmasını, AK Parti'nin siyasi organizasyonu olarak gördüklerini belirten Aydın, yaptığı açıklamalar özetle şöyle:

 AK Parti bu organizasyonu yaparak adı geçen adaylar etrafında taraftar kümesi oluşmasını sağlayarak yarın olabilecek başka bir aday ile onlar arasında sürtüşme zemini inşa etmeye çalışıyor. Biz kendimizi bu oyunun bu tezgâhın dışına çıkardık. İdealist davranmak lazım, nefsi davranacak durumda değiliz. Cumhuriyet ile kazanılmış hakların nasıl ortadan kaldırıldığını gören milyonlarca insan var.

BAŞBAKANLIĞI İSTİYORUZ

Hedefimiz birinci parti olmak, başbakanlığı istiyoruz. Partiler anlaşma yapacaklar, cumhurbaşkanı adayı olacak kişi seçilmesi durumunda yetkilerinin azaltılacağını bugünden bilecek. Önceden mukavele yapacağız imzaları atacağız. Toplum önünde 84 milyon önünde akitleşeceğiz, bu akitleşmeye uygun olarak adayın kim çıkacağını biz bilmiyoruz.

KAZANMAMA İHTİMALİ OLAN BİRİNİN UYGUN OLMAYACAĞINI SÖYLEYECEĞİZ

(Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin tartışmalar) Kendisinden talip olduğunu duymadım ama bizim bir ilkemiz var. Diyoruz ki bu konuda herkes idealist davranmalı, nefis zamanı, adaylık düşünenler idealist davranmalı. Kimler aday olmayı düşünüyorsa bu şartları göze alarak, temel ilkemize kabul sağlayarak bu yola çıkmalılar. Kazanma riski görünen, anket ilmiyle belirlenen bir adayı, İYİ Parti olarak kabul etmiyoruz. Millet İttifakı'nın varlığı seçimi ilk turda kazanabilecek genişlikte, o bakımdan en uygun adayın istişarelerle belirlenerek ortaya konulması Türkiye'ye yapılabilecek en iyi iyilik. Kazanamama ihtimali olan birinin uygun olmayacağını söyleyeceğiz, sonuç odaklı düşüneceğiz.

EN BÜYÜK BEKA MESELESİ TEK ADAM REJİMİ

Bu ülke tek adam rejimi ile yönetilemez bu, ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür hatta Türkiye'nin en büyük beka meselesidir. Buna paralel olarak Türkiye'de ötekileştirilmiş toplum kesimleri var. Öyle bir ötekileştirme yaratıldı ki ayrışma üzerinden kin ve nefret tohumları ekilerek bir siyaset alanı oluşturuldu. Bundan büyük kötülük olabilir mi?

YÜZDE 20 BANDINDA GÖRÜNÜYORUZ

Genel başkanımız, başbakanlığa talip olduğunu açıkladı. Bu ne demek biz birinci parti olacağız iddiasını ortaya koymak demek. Anketlerle bizim yaptığımız araştırmalar biz yüzde 20 bandında görünüyoruz. Ama şunu gözlemliyoruz kararsız diye ortada olan büyük bir kesim var ve yarıdan fazlasının gönlü bizden yana. bu kişilerin bizimle beraber olmalarını sağlayabildiğimiz takdirde zaten birinci parti olmamız önünde hiçbir engel kalmıyor.

SEÇİME ÖYLE KADROLARLA GİRECEĞİZ Kİ, BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ

Göreceksiniz, yanılacağımızı sanmıyorum, birinci parti olacağız, çünkü sahada çok iyi örgütlendik. Uzmanlarla konuşuyoruz, İYİ Parti böyle devam ederse birinci parti olacağı algısını araştırmacılar kabullenmiş durumda. İYİ Parti seçime öyle kadrolarla çıkacak ki rahat şekilde birinci parti olacağız. 2002'de AK Parti yüzde 34 oy alarak nasıl iktidar olduysa biz belki o oranın bile üstünde Allah nasip edecek birinci parti olacağız. (HABER MERKEZİ)