Kopenhag'daki eski borsa binasında yangın

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da artık borsaya ev sahipliği yapmayan kentin ikonik binalarından Børsen'de yangın çıktı. Yenileme çalışması yapılan binanın üzerindeki kule çöktü.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Avrupa ülkesi Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Børsen binasında bugün yerel saatle 08.00 sıralarında yangın çıktı. Kentin en eski binalarından biri olan Eski Borsa binasında yaşanan yangından basına yansıyan görüntülerde binanın üst kısmının alevler içinde kaldığı görüldü. Yerel basına yansıyan haberlerde ise binanın küle dönmüş kulesinin binanın çatısının üzerine devrildiği bilgisi paylaşıldı.

Daily Mirror'ın aktardığına göre, Kopenhag polisi, yaptığı açıklamada, yangın sürdüğü olay yerinde olduklarını belirterek sürücülere bina çevresindeki yollar yerine alternatif yolları kullanma tavsiyesinde bulundu. Politiken'den gazeteci Morten Skærbæk, "Borsanın kendisi iskeleler ile çevrili ama kule ayakta ve gerçekten çok fazla alev var. Görünüşe göre iskeleler itfaiye ekiplerinin kuleye yaklaşmasını imkansız hale getiriyor. İtfaiye yine de su sıkıyor ama işe yaramıyor gibi görünüyor" dedi. Henüz doğrulanmamış bilgilere göre, söz konusu kule bugün yerel saatle 08.30 sıralarında yangının etkisiyle yıkıldı. 

'İNSANLAR İÇERİDEKİ TABLOLARI KURTARMAYA ÇALIŞIYOR'

Skærbæk, aynı zamanda insanların binada bulunan tabloları kurtarmak için de çaba gösterdiğini aktardı. Aynı yayın kuruluşundan gazeteci Lars Dahlager da "Bu çılgınca; hayatımda hiç bu kadar büyük bir yangın görmemiştim. Yangın, gittikçe daha da ciddi bir hal alıyor, binanın daha geniş bir bölgesine yayılıyor gibi görünüyor" bilgisini paylaştı. Olayda ölen ya da yaralanan olup olmadığıyla ilgili henüz bilgi paylaşılmadı.

Tarihi 1625 yılına dayanan Børsen binası, Kopenhag'ın en eski binalarından biri. Binada yenileme çalışmaları yapılıyordu. Bu sebeple dış bölümünde iskeleler bulunuyordu. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)