Köpek diye aldılar, tilki çıktı

Latin Amerika ülkesi Peru'da, bir ailenin oğullarına aldığı 'köpeğin' aslında bir tilki olduğu anlaşıldı. Mahalledeki ördek ve tavukları yiyen tilkinin evden kaçtığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Peru'da bir aile, çocuklarına evcil hayvan olarak aldıkları yavru köpeğin tilki çıkmasının şokunu yaşıyor. Maribel Sotelo, oğullarının başkent Lima'da bir petshoptan altı ay önce yaklaşık 125 TL ödeyerek aldığı 'köpeğin' ilk günlerde mahalledeki diğer köpeklerle normal bir şekilde oynadığını ancak hayvan büyüdükçe 'bir şeylerin yolunda olmadığını' anladıklarını söyledi.  

Reuters'a konuşan Sotelo, 'Run Run' adını verdikleri hayvanın kısa süre içinde mahalledeki tavuk ve ördeklerin peşinden koşup bazılarını yediğini, komşularının kendilerine kızdığını anlattı. "Bir kadın, üç büyük Gine domuzunu yediğini söyledi" diyen Sotelo, "Onun safkan bir yavru olduğunu zannediyorduk" ifadelerini kullandı. Sotelo, 'köpeğin' And Dağlarına özgü ince bacaklı, tüylü kuyruklu ve sivri kafataslı bir tilki olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Dahası, 'Run Run' birkaç gün önce evden kaçtı. Ekolojik polisin ve eyalet yetkililerinin, Run Run'ı özel bir merkeze veya hayvanat bahçesine yerleştirmek için aradığı belirtildi. Yaban hayatı uzmanı veteriner Walter Silva ise Reuters'a yaptığı açıklamada, kaçakçıların Amazon bölgelerinden çok sayıda vahşi hayvanı satmak için Lima'ya getirdiğini anlattı. Silva, geçtiğimiz yıl içinde 128 benzer olay yaşandığını belirtti. (DIŞ HABERLER)