Köpeği elektrik direğine bantlayan fail aranıyor

Kolombiya'da 4 yaşındaki 'Doki' isimli köpeği elektrik direğine bantlayan failin kimliği tespit edildi. Hayvan hakları savunucuları, hayvanları koruma kanunun güçlendirilmesi için çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kolombiya'nın Santander kentinde bir erkek, 'evinin önüne tuvaletini yaptığı ve çok havladığını' iddia ettiği 4 yaşındaki 'Doki' isimli köpeği elektrik direğine bantladı. Hayvan istismarı vakası için harekete geçen polis yetkilileri, failin kimliğini belirledi. Magdalena Medio Polisi, olayın failinin tespit edildiğini ve savcılığın müdahalesiyle saldırganın yakalanması için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Yerel sakinler duruma tepki gösterirken, hayvan hakları savunucuları Doki'yi elektrik direğine bağlayan fail hakkında 'emsal bir ceza kararı' alınması ve hayvanları koruma kanunun güçlendirilmesi için çağrıda bulundu.

Veterinere götürülen Doki'nin yaralanmadığı ancak duygusal bir travma yaşadığı belirtildi. Köpeği muayene eden veteriner Jorge Luis González, hareket ve havlama özgürlüğünden mahrum bırakılan hayvanın maruz kaldığı duygusal ve fiziksel istismarın ciddiyetine dikkat çekti. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler kolombiya köpek doki