Konya'daki katliam görüntüleri için başsavcı bakanlıktan izin istedi

Konya'nın Meram ilçesinde gerçekleştirilen ve Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin öldüğü katliama ait görüntü ve mesajların ailenin avukatına verilmesi için Konya Başsavcısı bakanlıktan izin istedi.

Katliam anı Dedeoğulları ailesinin evlerine yerleştirdiği kameralara yansıdı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya'da 30 Temmuz'da gerçekleştirilen ve Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliama ilişkin görüntülerin aile avukatı Abdurrahman Karabulut'a verilmesi için bakanlıktan izin istendi.

GÖRÜNTÜLER AVUKATA VERİLMEDİ

Gazeteci Alican Uludağ'ın haberine göre Konya Başsavcısı, katliam gününe ait görüntü ve WhatsApp görüşmelerini ailenin avukatı Karabulut’a vermedi. Katliama ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Keleş ve Altun ailelerinden 10 kişi ile katil zanlısı Mehmet Altun tutuklanmıştı. Olay anına ait görüntüler, Dedeoğulları ailesinin daha önce eve yerleştirdiği güvenlik kameralarına yansımış,  Altun ve Keleş ailelerinin, olaydan önce ortak WhatsApp grubu kurdukları ortaya çıkmıştı.

KAYITLARIN BİLİRKİŞİDE OLDUĞU SÖYLENDİ

Dedeoğulları’nın avukatı Karabulut’un talep ettiği görüntü ve yazışmalar için başsavcılık, kayıtların bilirkişi incelemesinde olduğunu söyledi ve avukata görüntüleri vermedi. Adalet Bakanlığı’na yazı gönderen başsavcılık, Ceza Muhakemesi Kanunu kapsamında kamera görüntülerinin müşteki tarafa verilecek deliller arasında olup olmadığı konusunda hukuki görüş talebinde bulundu. (HABER MERKEZİ)