Konya’da yüzlerce doktor Şehir Hastanesi önünde toplandı: 'Sağlıkta şiddet artık sağlıkta katliama dönüştü'

Konya'da yüzlerce sağlık çalışanı, Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesini Konya Şehir Hastanesi önünde yaptıkları eylemle protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Konya’da yüzlerce doktor Dr. Ekrem Karakaya’nın katledilmesini Şehir Hastanesi önünde protesto etti. Konya Tabip Odası’nın çağrısıyla bir araya gelen sağlık çalışanları, 'Yönetim istifa', 'Bugün burası yarın neresi', 'Hekime kalkan eller kırılsın' sloganları attı.

'HEKİME SALDIRI TOPLUMSAL HİSTERİYE DÖNÜŞTÜ'

Atılan sloganların ardından Konya Tabip Odası Başkanı Bahadır Öztürk, açıklamalarda bulundu. Öztürk, şunları söyledi:
“Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Bölümü hekimlerimizden, meslektaşımız Uzm. Dr. Ekrem Karakaya maalesef vahşi bir saldırı sonucu poliklinikte hasta bakarken ve yine maalesef bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışan bir hasta yakınının silahlı saldırısı sonucu şehit edilmiştir. Bu olayla sağlıkta şiddet artık sağlıkta katliama dönüşmüş durumdadır. Hekime saldırı adeta toplumsal histeriye dönüşmüştür. Bu durumdan uygulanan popülist sağlık politikaları sebebi ile ülkeyi yönetenlerden hastane idarecilerine kadar herkes sorumludur. Mevcut durum kabul edilemez. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına saldırıların son bulması, bir daha yaşanmaması için en sert önlemler acilen alınmalıdır. Sağlık tesislerindeki emniyet tedbirleri hasta ve çalışanların kendini tam güvende hissedeceği şekilde sağlanmalıdır. Can güvenliğimizin olmadığı açıkça görülmektedir, daha kaç can kaybedeceğiz, mevcut durumda sağlık hizmeti verilebilmesi neredeyse imkânsız hale gelmiştir.”

'HERKESİN ÖNÜNDE VAHŞİCE ÖLDÜRÜLMEYE ‘HAYIR’ DİYORUZ'

Gerekli güvenlik tedbirleri alınıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerine ifade eden Bahadır Öztürk, “Biz Çanakkale’ye tüm sınıf öğrencilerini gönderen ve orada tamamı şehit olan tıbbiyelilerin devamı ve takipçileriyiz, vatanımız için şehit olma tecrübesine elbette sahibiz fakat herkesin gözleri önünde vahşice saldırılarda öldürülmeye hayır hayır hayır diyoruz. Bundan dolayı tüm sağlık STK’ları şimdilik 7-8 Temmuz tarihlerinde Tabip odalarının da desteği ile acil hastalara verilen hizmetler hariç iş bırakma kararı aldık. Gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmaya başlandığını görene kadar eylemlerle taleplerimizin arkasında olacağız” dedi. 

PROTOKOL KATILMADI

Yapılan açıklamaların ardından hastane bahçesinde Dr. Karakaya için gıyabı cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Konya protokolü ve AK Partili siyasi isimlerin katılmaması dikkat çekti. (DUVAR)

Etiketler Konya Ekrem Karakaya