Konya’da susuz kalan mahalle halkına jandarma copu

Elma bahçesi kuran bir şirket iddiaya göre sulama suyunu döşediği borularla usulsüz taşıdı. Susuz kalan Yeniköy Mahallesi’nde yaşayanlar duruma isyan edince jandarma zor kullandı.

Mahalle halkı duruma tepki göstermek için su borularının geçtiği alanda oturma eylemi yaptı
Google Haberlere Abone ol

KONYA -  Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesinde tarlaları satın alan ve satın aldığı tarlalara 450 dekar elma bahçe kuran bir şirketin, DSİ kuyularından bahçesine su verdiği öne sürüldü. DSİ sulama sahası dışında olan bahçesine 4 kilometre mesafeden borularla su götüren şirket, sulama borularını mahalle halkının tarlalarından geçirdi. Duruma isyan eden halka jandarma saldırdı. Köylüler copla darp edildiklerini ve iki kişinin gözaltına alındığını söyledi.

MAHKEME KARARINI BEKLEMEDEN SU TAŞIMAYA DEVAM ETTİ

Konu ile ilgili olarak mahkemeye başvurduklarını söyleyen Yeniköy Mahallesi halkı, mahkeme süreci devam etmesine rağmen, mahkemeden çıkartılan ara karar ile DSİ kuyularından bahçeye usulsüz şekilde su kullanımının devam ettirildiğini söyledi. 350 haneli Yeniköy Mahallesi halkı, sorunlarının çözümünde hiçbir kurumun yardımcı olmadıklarını da dile getirdi.

‘BAHÇE SAHİBİ AK PARTİ’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLMUŞ’

Elma bahçesini alarak usulsüz şekilde oraya su taşıyan kişinin 2015 seçimlerinde AK Parti’den Adana Milletvekili Aday Adayı olduğunu söyleyen Yeniköy Mahalle Muhtarı Hikmet Aytekin şunları söyledi: “Zaten az olan suyumuzu, yeraltı suyumuzu usulsüz bir şekilde kullanıyorlar. Bu havzada biz tarım yapıyoruz.  Bununla birlikte dört köyün içme suyu da buradan karşılanıyor. Usulsüz bir şekilde DSİ’nin sulama sahasında olmayan alana su taşıtan kişilere de kimse müdahale etmiyor. Sonradan öğrendik ki, burada bahçesine su taşıtan kişi AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olan Mehmet Karcı’ymış. Duruma tepki göstermek için suyun geçeceği boru hattının orada oturma eylemi yaptık. Jandarma da bize müdahale etti. İki kişiyi gözaltına aldılar. Kadınlara da copla vurdular. Zaten bölgemiz kuraklıkla boğuşuyor. Suyumuz biterse ne yaparız? Suyumuza sahip çıkılmasını istiyoruz.” (DUVAR)

Etiketler Konya DSİ susuzluk